Åpner for nattåpen barnehage i Bergen

Venstre vil undersøke behovet for kvelds- og nattåpne barnehager i Bergen. Dersom dette er noe flere foreldre ønsker, vil partiet opprette et slikt tilbud, skriver Bergens Tidende. (Krever innlogging)

– Vi tror at behovet er der. Mange foreldre jobber på andre tidspunkter enn dagtid. Da er det viktig at kommunen også har et tilbud som er tilpasset deres hverdag, sier Erlend Horn (V) til avisa. Han er byråd for sosial, bolig og inkludering i Bergen.

Partiet vil i første omgang gå inn for et tilbud i nærheten av store arbeidsplasser som Haukeland universitetssjukehus og serveringsbransjen i Bergen sentrum.

Kun fire barnehager i Norge har i dag åpningstid etter klokken 17, hvorav en av disse barnehagene er åpen etter kl. 20. I Sverige derimot, er kvelds- og nattåpne barnehager vanlige. Her har over halvparten av kommunene et slikt tilbud.