Ap vil gi mindre til private barnehager

Tilskuddssatsen til private barnehager reduseres med i underkant av 1 prosent, eller 85 millioner kroner, i Aps alternative statsbudsjett for neste år. Samtidig setter partiet av 400 millioner kroner – 300 millioner mer enn regjeringen - til å fullfinansiere bemanningsnormen.

– Vi vil komme uakseptabel profitt til livs. Derfor foreslår vi en liten reduksjon i tilskuddet til private barnehager samtidig som vi øker støtten til bemanningsnormen. Dermed kommer små og ideelle barnehager ut i pluss. Vi sender en tydelig beskjed til de kommersielle om at stor profitt ikke er akseptabelt, sier stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i en sak  i Dagsavisen.

Arbeiderpartiets ambisjoner er at pengene fellesskapet bruker på barnehager skal gå til barna, ikke store gevinster for kommersielle selskaper. Det er årsaken til grepet som tas i alternativt budsjett, skriver avisen.

– Små og ideelle barnehage-aktører styrkes, mens de store kommersielle får kompensert noe mindre. Midlene til bemanningsnormen er særlig innrettet mot små og ideelle barnehager, som dermed vil gå i pluss med vårt forslag, forklarer Henriksen, som er Aps utdanningspolitiske talsperson.

Powered by Labrador CMS