Evgeny Grigoriev og sønnen Edvard (2) slipper likevel å tilbringe svært mye tid på ferga.
Evgeny Grigoriev og sønnen Edvard (2) slipper likevel å tilbringe svært mye tid på ferga.

Politikerne snur – Edvard (2) slipper maraton-reiser til barnehagen

Beboerne på Vengsøy i Tromsø blir bønnhørt. De får beholde barnehagen i bygda til tross for at kommunestyret før jul vedtok å legge den ned fra august i år.

Publisert Sist oppdatert

– Vi foreslår nå at barnehagen skal opprettholdes. Vi mener dette tilbudet er veldig viktig og på mange måter et være eller ikke være for bygda. Det at du har et barnehagetilbud er ofte svært viktig når man vurderer hvorvidt man skal etablere seg på et sted.

Det sier leder av utdannings- og oppvekstkomiteen i Tromsø kommune, Elin Jørgensen (Rødt), til Nordlys.

Les også: Når kommunen legger ned barnehagen, må Edvard (2) reise fem mil hver dag

–  Jeg tør ikke helt tro det før det er endelig vedtatt, men det er veldig gledelige signaler, fastslår nestleder Jørgen Jenssen i Vengsøy utviklingslag.

Flere timer - hver dag

Det var i desember at kommunestyret i Tromsø vedtok å legge ned barnehagen på Vengsøy fra i august. Tiltaket skulle spare kommunen for 550.000 kroner i året.

For pappaen til Edvard Grigoriev (2) ville dette innebære fire timer med reise med ferge og bil hver eneste dag.

Toåringen selv vil risikere godt over to timers reise hver dag hvis han begynner i barnehagen på Slettaelva.

– Ved å legge ned barnehagen legger kommunen opp til fraflytting fra Vengsøy. Det går ikke an å bo her, frakte barnet sitt til Slettaelva barnehage hver dag for så å returnere til Vengsøya. Det tar fire timer, og jeg får bare jobbet to- tre timer før jeg må tilbake for å hente Edvard, sa pappa Evgeny Grigoriev til Nordlys tidligere denne måneden.

Bidrar til verdiskapning

Da kommunestyret vedtok å legge ned barnehagen, hadde de opplysninger om at barnehagen bare kom til å ha to barn fra i august. Senere er det blitt kjent at det vil være tre barn tilknyttet barnehagen.

– Det er jo ingen som ønsker å legge ned barnehagen på Vengsøy. Vi vil strekke oss langt for et samfunn som bidrar med så stor verdiskaping som det Vengsøy gjør, sier Brage Larsen Sollund (Ap) til Nordlys.

 

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.  

Powered by Labrador CMS