Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

Oslo byråd vil fjerne kontantstøtten i utvalgte bydeler

Publisert Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo ønsker en forsøksordning der kontantstøtten fjernes i enkelte bydeler og erstattes med norskopplæring og aktivitetstilbud, melder NTB.

Johansen viser til at både Brochmann-utvalget og barnefamilieutvalget anbefaler å fjerne kontantstøtten, ikke minst av integreringshensyn. Han ber nå staten samarbeide om et prøveprosjekt der kontantstøtten avvikles i enkelte bydeler.

– Kontantstøtten kombinert med manglende barnehagebygging i Oslo har vært et hinder for blant annet norskopplæring for Oslos yngste innbyggere, sier Johansen til NTB.

5500 Oslo-barn i barnehagealder går ikke i barnehage.

Johansen peker på at familier med innvandrerbakgrunn er overrepresentert blant kontantstøttemottakerne.

I stedet for kontantstøtte vil byrådslederen bruke pengene på en aktivitetspakke øremerket de aktuelle bydelene, som skal styrke språkopplæringen for barna og utvide tilbudet med arbeidstrening for foreldrene som trenger det.

Både Venstre og FrP støtter opp om initiativet til byrådet, ifølge NTB.

Forslaget møter imidlertid motstand fra Oslo KrF.

– Denne typen forskjellsbehandling av folk er vi motstandere av. Sårbare grupper som ikke har vært i arbeid før de får barn er avhengige av kontantstøtten, sier fungerende gruppeleder for Oslo KrF, Oddbjørg Minos, til Aftenposten.

Minos mener regjeringen bør stoppe forslaget.

Det er kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) som skal vurdere initiativet fra Oslo. Ifølge NTB vil han ikke kommentere saken før søknaden er behandlet.

Powered by Labrador CMS