Barnehagebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl.
Barnehagebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl.

Kutter to av tre rapporteringskrav i Oslo-barnehagen

Det tilsvarer 18 000 færre rapporter i året.

Publisert Sist oppdatert

– Det brukes altfor mye tid på unødvendig og unyttig rapportering i barnehagene våre, sier barnehagebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap) til Dagsavisen.

Ifølge avisen avdekker en gjennomgang av samtlige rapporteringspunkter som barnehagene må rapportere inn til byråden, omfattende dobbeltrapportering og rapportering byråden mener er unødvendig.

Tellevik Dahl fjerner derfor to tredjedeler av alle rapporteringspunktene for barnehagene i Oslo. Barnehagene skal blant annet slippe å rapportere til byråden om de følger Oslostandard for godt språkmiljø.

En Fafo-undersøkelse som ble gjennomført blant barnehagestyrere over hele landet i fjor, avdekket at styrerne i snitt bruker 8,3 dagsverk per måned på ulike former for rapportering og dokumentasjon. Det kom også frem at de kommunale barnehagene i Oslo rapporterer mer enn kommunale barnehager ellers i landet og at styrerne i de kommunale barnehagene i Oslo bruker to dager mer i måneden på rapportering enn styrerne i de private barnehagene i kommunen.

Høyre, som satt med makten i forrige periode, er skeptiske til byrådets rapporteringskutt.

Se hvilke rapporteringspunkter som skal kuttes her.

Powered by Labrador CMS