De seks største partiene på Stortinget ønsker at flyktninger skal få tilbud om gratis kjernetid i barnehage.
De seks største partiene på Stortinget ønsker at flyktninger skal få tilbud om gratis kjernetid i barnehage.

Vil ha gratis kjernetid i barnehagen for flyktningbarn

Barn av flyktningfamilier som har fått opphold i Norge bør tilbys gratis kjernetid i barnehagen, mener partiene bak integreringsforliket på Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, la onsdag frem en ny avtale om integrering. Der ber de regjeringen legge til rette for at kommunene kan tilby flyktningfamilier gratis kjernetid i barnehagen.

«Barnehage spiller en viktig rolle i integrering av barn og familier. Det å beherske norsk i tidlig alder er en vesentlig faktor for å kunne lykkes senere i livet. Stortinget ber regjeringen legge til rette for at kommunene kan tilby gratis kjernetid i barnehager til barn av familier som har fått opphold. Regjeringen bes i forbindelse med integreringsmeldingen å legge frem forslag som gjør at barn av familier som har stor sannsynlighet for opphold også kan tilbys gratis kjernetid i barnehage, herunder vurdere tilbudet til 2- og 3-åringer», heter det i avtalen.

Venstre-leder Trine Skei Grande, mener satsingen på barnehage er noe av det aller viktigste i avtalen som består av totalt 64 punkter.

– Det å sikre disse barna barnehageplass tror jeg er det mest integrerende vi kan gjøre, sier hun til VG.

Her kan du lese avtalen «Et felles løft for god integrering».

Powered by Labrador CMS