Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Tone Tellevik Dahl (Ap).
Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Tone Tellevik Dahl (Ap).

Bygger 25 nye barnehager på ett år

Oslo kommune er i gang med satsingen som skal gi 3.000 nye barnehageplasser fram til 2019.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av det neste året skal det bygges 25 nye barnehager i hovedstaden, skriver Dagsavisen.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå er Oslo fylket i landet med lavest andel barn i alderen 1-5 år i barnehage, med 87,8 prosent i 2016. I enkelte bydeler var dekningen mellom 62 og 70 prosent i fjor.

Dette betyr at opptil fire av ti barn i førskolealder enten ikke går i barnehage eller går i barnehage i en annen bydel enn der de bor.

– Når vi vet at ett av fire barn i første klasse får vedtak om særskilt norskopplæring, viser dette viktigheten av barnehage. Det er derfor vi gikk til valg på at flere skal få muligheten til å gå i barnehage, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl (Ap) til Dagsavisen.

Mens det forrige borgerlige byrådet i Oslo satte all barnehageutbygging til private, vektlegger det rødgrønne byrådet kommunal utbygging. Av 29 barnehager som skal bygges fram til 2019, skal 20 være kommunale.

– Vi registrerer at Oslo skiller seg ut fra resten av landet. Særlig når vi vet at private barnehager koster mindre for kommunen, gir gode barnehager med god kvalitet og gir mer velferd for skattepengene, sier viseadministrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund, Jørn-Tommy Schjelderup til Dagsavisen.

Til det svarer byråd Tellevik Dahl:

– Vi som byråd har også godkjent nye private barnehager. Men vi forsøker å rette opp ubalansen som det forrige byrådet etterlot seg.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS