Det kan være vanskelig å se hva som ligger bak atferden til barn. Men det er så uendelig viktig at barnehageansatte faktisk gjør det.
Det kan være vanskelig å se hva som ligger bak atferden til barn. Men det er så uendelig viktig at barnehageansatte faktisk gjør det.

Ber foreldre tenke over alkoholvanene sine

– Barn ser endringer når voksne drikker, sier barnevernleder Ellen Fisher.

Publisert Sist oppdatert

Det er ferie og tid for å slappe av og kose seg. For enkelte innebærer det å ta ett par glass vin eller øl ekstra. Men før du gjør det bør du tenke over hvordan det vil påvirke barna dine.

– Noen barn opplever at sydenturen eller båtturen blir preget av at foreldrene drikker seg beruset og oppfører seg annerledes enn ellers. Det gjør noe med tryggheten, sier barnevernleder i Tønsberg, Ellen Fisher til Tønsbergs Blad.

Hun forteller at barn legger merke til endringer i voksnes oppførsel raskere enn vi tror. Barnevernlederen vil ikke oppfordre til total avholdenhet, men ber voksne tenke nøye igjennom hvor mye de drikker når det er barn til stede.

Sommeren kan særlig være en tøff tid for barn fra familier der én eller begge foreldrene ruser seg. Når barnehage, skole og SFO er stengt er det færre som kan fange opp disse barna. Fisher ber derfor voksne som er vitne til omsorgssvikt om å melde fra, for eksempel til Barnevernsvakten.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge: 116 111 (fra utlandet ringer du: 00 47 95 41 17 55).

Powered by Labrador CMS