Kjetil Krogstad og Kaja Slåttedalen utgjør 'Inpirasjonspedagogene' sammen med Elisabeth Stranddal.
Kjetil Krogstad og Kaja Slåttedalen utgjør "Inpirasjonspedagogene" sammen med Elisabeth Stranddal.

Video: Viser barna hvorfor det er viktig å vaske hendene med såpe

– Dette er et enkelt eksperiment foreldre kan gjennomføre sammen med barna, sier Kaja Slåttedalen og Kjetil Krogstad i «Inspirasjonspedagogene».

Publisert

God håndhygiene er et av de aller viktigste tiltakene for å begrense spredningen av det nye koronaviruset, understreker landets helsemyndigheter.

Men, det er ikke alltid like lett å forklare barna hvorfor det er så viktig at de vasker hendene godt med såpe.

– Det er nok en del barn som er litt «lei» av å vaske hender om dagen. Da kan man gjøre dette eksperimentet sammen med dem og si: Se hva såpen gjør! sier Kjetil Krogstad.

Sammen med Elisabeth Stranddal og Kaja Slåttedalen driver han Instagram-kontoen og Facebook-siden «Inspirasjonspedagogene», hvor de deler enkle tips til både foreldre og andre.

Nylig postet de tre en video i sosiale medier med et eksperiment som kan illustrere hvorfor det er så viktig å vaske hendene godt med såpe.

Vann, pepper og såpe

Det eneste man trenger til eksperimentet er såpe, pepper og en skål med vann.

– Vi ble inspirert av en video jeg fikk tilsendt av en venninne i England som viste dette eksperimentet. Vi tenkte at dette var en genial måte å demonstrere for barn hvorfor det er viktig å vaske hender med såpe, og ble enige om å lage vår egen video, forteller Krogstad.

– Et avbrekk

I videoen, som ifølge Krogstad bikket 20 000 visninger på søndag, er det et barn som loser oss gjennom eksperimentet.

– Vår tanke er at budskapet når lettere frem til barna når det er et barn som forteller og demonstrerer, enn om det er en voksen som gjør det, sier Kaja Slåttedalen.

– Hvis det er noen barn som er litt lei av å vaske hender, er dette et enkelt eksperiment man kan gjennomføre hjemme for å vise barna hvor viktig det er med god håndhygiene. Det kan også være et artig avbrekk i den spesielle hverdagen vi befinner oss i nå, sier hun.

Se den lille videoen her:

Powered by Labrador CMS