Barna fikk delta i aktiviteter med og uten ball. Her skal de prøve å treffe en fotball med en annen fotball. Foto: Silje Wiken Sandgrind

"Dette skal være en festdag, og da må det være action fra barna kommer og til de går"

Regjerende Toppserie-mester LSK Kvinner og Espira inviterte denne uka 119 skolestartere til aktivitetsdag for å spre bevegelsesglede. – Hvis vi kan påvirke noen barn til å ville bevege seg mer, er det den beste gaven vi kan gi dem, sier assistenttrener for LSK Kvinner, Anna Collett.

Publisert

Tirsdag var LSK-hallen på Lillestrøm fylt med gledesrop fra barnehagebarn som fikk bryne seg på ulike aktiviteter både med og uten ball.

– Vi ønsker å gi barna gode opplevelser med å være i bevegelse. Og samtidig gi dem en mulighet til å møtes på tvers av barnehagene og gjøre aktiviteter sammen med jevnaldrende, sier daglig leder i Espira Brådalsfjellet barnehage, Jane Laache. Hun hadde sammen med assistenttrener for LSK Kvinner, Anna Collett, ansvar for planlegging og gjennomføring av arrangementet.

Hele 119 skolestartere fra syv Espira-barnehager i Oslo og Romerike hadde møtt opp i LSK-hallen for å delta på aktivitetsdag med fotballspillerne på LSK Kvinner, laget som har vunnet Toppserien de fire siste årene.

Daglig leder i Espira Brådalsfjellet, Jane Laache.

Kaptein Ingrid Moe Wold var ansvarlig for de ulike aktivitetene, mens spillerkollegene var lagkaptein for hver sin gruppe med barn.

  • Se bildeserie nederst i saken.

Ikke bare fotball

Dette var femte året at aktivitetsdagen ble arrangert. I tillegg til ulike aktiviteter med ball fikk barna blant annet leke Hauk og due og Nappe hale.

Kaptein for LSK Kvinner, Ingrid Moe Wold (venstre), var ansvarlig for de ulike aktivitetene. Her står hun sammen med medspiller Isabell Bachor (høyre).

Saken fortsetter under bildet.

– Det første året hadde vi en ren fotballcup, men vi erfarte da at det var noen som ikke syntes det var så spennende. Ikke alle barn er like glade i fotball, derfor gjorde vi det om til en aktivitetsdag. Når det er ulike aktiviteter er det mye enklere for alle barn å delta og mestre, sier Laache.

Espira sponser LSK Kvinner, og aktivitetsdagen er en del av barnehagekjedens satsing på bevegelse og helse, opplyser hun.

Assistenttrener for LSK Kvinner, Anna Collett.

– Den nye rammeplanen har økt fokus på bevegelse, mat og helse. Det er viktig å ta tak i dette tidlig og lære barna om verdiene av å ha et sunt kosthold og å være i bevegelse, sier Laache.

– Viktigst å ha det gøy

Assistenttrener for LSK Kvinner, Anna Collett, syntes det var fantastisk at de nok en gang kunne ønske så mange barnehagebarn velkommen til sin storstue.

– Vi synes dette er kjempegøy. Det er flott at vi kan få dele idrettsglede med så mange barn, sier hun.

– Dette arrangementet handler ikke om rekruttering. Det handler om å dele opplevelser, være i aktivitet og ha det gøy. Hvis vi i tillegg kan påvirke noen barn til å ville bevege seg mer, er det den beste gaven vi kan gi dem. Det er rett og slett en gave for livet, sier Collett.

– Siste år i barnehagen skal være litt annerledes

Dagen startet med en høytidelig innmarsj til «Champions League»-hymnen og ble avsluttet med premieutdeling.

– Dette skal være en festdag, og da må det være action fra barna kommer og til de går, sier Jane Laache i Espira Brådalsfjellet.

Arrangementet i LSK-hallen er et av flere felles arrangement for skolestarterne i Espira-barnehagene i området, opplyser Laache.

– Jeg mener at det siste året i barnehagen skal være litt annerledes. Det skal være noen gulrøtter på veien mot skolestart, noe å glede seg ekstra til, sier hun.

– Barna har gledet seg til denne aktivitetsdagen i lang tid. De vet at når de blir skolestartere får de komme til LSK-hallen og møte profesjonelle fotballspillere, og de vet at de får premie etterpå. Det er stas, sier Laache, som var svært fornøyd med å se så mange glade barn i hallen.

Powered by Labrador CMS