ULNA-laget jubler etter å ha blitt beste barnehagelag i turneringen.

Arrangerte uoffisielt barnehage-NM i fotball for sjette gang

– Vi er veldig stolte, sier Fredrik Valmestadrød på ULNA-laget som ble beste barnehagelag i turneringen.

Publisert

Forrige lørdag gikk det uoffisielle norgesmesterskapet i fotball for ansatte i barnehager og grunnskoler – også kalt Kiwi Cup – av stabelen på Jorekstad stadion ved Lillehammer.

Dette var sjette gangen mesterskapet ble arrangert, og denne gangen deltok 16 lag fra Melhus i nord til Skien i sør.

Turneringen arrangeres på dugnad av Faaberg Fotball og Lillehammer Fotballklubb.

I år var mesterskapet for første gang også åpent for grunnskoler.

– Grunnet skader og sykdom tett innpå oppstart ble skolene slått sammen med barnehagene i år. Vi regner med at det blir separate klasser neste år, opplyser Jennie Furulund som er daglig leder i Lungaardsløkka barnehage og primus motor for turneringen.

ULNA beste barnehagelag

Gjennom lørdagen ble det scoret over 300 mål. Det ble spilt 7er fotball og samtlige lag besto av både menn og kvinner.

ULNA-barnehagene hadde sikret seg tittelen som det beste barnehagelaget allerede før finalen. Der møtte de nemlig Presterud skole.

I finalen ble det 0-5-tap for barnehagelaget. Barnehagelærer Fredrik Valmestadrød er likevel storfornøyd med innsatsen:

Jeg er veldig stolt av laget og det vi har fått til. Vi lever litt i lykkerusen enda, sier Valmestadrød som jobber i Gaustadsnippen ULNA-barnehage.

– På grunn av togkaoset i Oslo forrige fredag ble vi én færre spiller på laget enn planlagt. Da var det ekstra kult å gjøre det så bra, legger han til.

– God stemning

Valmestadrød forteller at han har vært med på turneringen tidligere.

ULNA-barnehagene har en aktivitetsgruppe som legger til rette for deltakelse i for eksempel fotball-NM for barnehageansatte og Holmenkollstafetten. Dette er tiltak for å styrke fellesskapet på tvers av barnehagene våre. I år var derfor forskjellige ULNA-barnehager representert på laget.

Ifølge barnehagelæreren var stemningen svært god under hele turneringen:

Det var mye solidaritet blant spillere og generelt god stemning og sportsånd. Vi hadde glemt å ta med keeperhansker, men fikk låne hansker av et annet lag, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stemningen var god under det sjette uoffisielle barnehage-NM i fotball for barnehageansatte.

Lokalt samarbeid

Før finalen hadde ULNA-barnehagene slått FUS åt Baklia 4-3 i semifinalen. Presterud skole vant sin semifinale 1-0 over Duestien barnehage.

– FUS åt Baklia er et ypperlig eksempel på at det går an å utøve fair play og samarbeide med andre barnehager for å stille lag. FUS åt Baklia besto av Follebu FUS barnehage og Baklia stall og gårdsbarnehage. Dette tiltaket er spesielt gunstig for mindre barnehager som kanskje selv ikke har nok ansatte til å stille eget lag, sier Jennie Furulund som håper at enda flere barnehager blir med neste år.

I 2023 arrangeres turneringen 10. juni i Lillehammer, også da med kamper på Jorekstad Stadion.

Powered by Labrador CMS