Vil lære barnehagebarn om jakt

– Vi skal lage skreddersydde aktivitetsopplegg for barnehager og skoler, for å gjøre barn og unge kjent med naturens høstbare goder, og da spesielt viltressursene, opplyser Espen Farstad, informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), overfor Dagsavisen.

Jegerforbundets opplegg «Helt vilt» realiseres ved hjelp av 1,2 millioner kroner i støtte fra Miljødirektoratet gjennom en ny støtteordning regjeringen har opprettet.

I forskriften som regulerer tildelingene, heter det at «det vil primært gis tilskudd til tiltak som fremmer jakt og fangst som friluftsaktivitet» hos barn og unge, skriver Dagsavisen.

– Meningen med aktivitetsopplegget vårt er ikke at barn i barnehager skal gå på jakt. Men det skjer allerede stadig vekk at barnehagebarn er med på harejakt i regi av oss, sier Farstad til avisa.

I tillegg til 1,2 millioner til Norges Jeger- og Fiskerforbund har Miljødirektoratet innvilget ytterligere tre søknader om «tilskudd til tiltak for å gi barn og unge økt forståelse for bruk av utmarksressursene»:

- 238.750 kroner til Norges sopp- og nyttevekstforbund til «Soppglede i barnehager og på SFO. Et aktivitetsprosjekt for økt forståelse og glede rundt sopp».

- 32.000 kroner til Stavanger Turistforening til «Aktiviteter for barn på Sankefestival 2020.»

- 14.000 kroner til Norges Jeger- og Fiskerforbund Hedmark til «Opplæringsjakt».

Powered by Labrador CMS