Representanter fra Miljøpartiet de grønne (MDG) vil utvide ordningen med gratis og vegetarisk skolemat til også å gjelde barnehagene - både private og kommunale.

Vil innføre vegetarisk barnehagemat - og gjøre den gratis for foreldrene

Skolematen i Oslo skal være kjøttfri og vegetarisk. Nå vil representanter fra MDG innføre samme ordning i barnehagene.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Aftenposten, som har snakket med Sigrid Z. Heiberg, leder i Oslo MDG, og en av initiativtagerne til forslaget.

I Oslo er det rødgrønne byrådet nå i ferd med å rulle ut gratis kjøttfri skolemat til elever på videregående skoler og ungdomsskoler.

Nå vil MDG inkludere også barnehagene i ordningen. Sammen med blant annet MDGs førstekandidat i Oslo Sirin Hellvin Stav og ordførerkandidat Rauand Ismail har Heiberg foreslått å ta dette inn i Oslo MDGs program for neste valgperiode. Programmet skal vedtas på årsmøtet i Oslo MDG denne helgen.

Fra årsskiftet gikk kostprisen i de kommunale Oslo-barnehagene opp fra 190 til 200 kroner. Det er denne regningen MDG-toppene vil at kommunen skal ta - i både de private og kommunale barnehagene.

I forslaget sitt understreker MDG at maten skal være helvegetarisk. Det betyr at også fisk skal fjernes fra menyen.

– Fisk kan være både sunt og godt. Men det er veldig mange fiskeprodukter som er veldig bearbeidet, eller der fisken er alt opp med soya fra Brasil, sier Heiberg, og peker også på at vegetarmat gir mindre klimabelastning.

Forslaget får ikke unison støtte innad i MDG:

Finansbyråd Einar Wilhelmsen har ledet programkomiteen, som har foreslått å avvise forslaget.

– Det er fordi det et tiltak som vil koste 74 millioner kroner hvert år, mens foreldrene bare sparer 200 kroner hver i måneden, sier han ifølge Aftenposten.


Powered by Labrador CMS