Vil ha obligatorisk meslingvaksine

Fredag i forrige uke ble det kjent at en ettåring i en barnehage i Bydel Sagene er innlagt på sykehus med meslinger. Nå oppfordrer Frps helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen, Oslo kommune til å innføre krav i alle private og kommunale barnehager, om at barna må følge barnevaksineprogrammet.

Det melder Dagsavisen.

– Jeg mener at alle barnehager bør stille krav om vaksine, for å beskytte de sårbare barna som av medisinske grunner ikke kan vaksinere seg eller er for unge til å ha fått tilbudet, sier Bruun-Gundersen til avisa.

Hun har sjekket ut med Diskrimineringsombudet og fått bekreftet at det er fullt lovlig å stille et slikt krav, skriver Dagsavisen.

Ifølge Aftenposten ble 60 barn i bydelen vaksinert fredag og lørdag.

Vanligvis får barn den første meslingvaksinen når de er 15 måneder gamle.

I Oslo er 95 prosent av alle barn vaksinert, og sjansen for store utbrudd er små, ifølge Helseetaten.

Dagsavisen presiserer at vaksinemotstand ikke er oppgitt som årsak til utbruddet i bydel Sagene. Barnet er under 15 måneder og hadde dermed ikke fått MMR-vaksinen.