Hotelldirektør Monja Mjelva i Geiranger er blant dem som fortviler over mangel på arbeidskraft til barnehagen i bygda: – Det er flere ansatte som vurderer å reise herfra hvis det ikke kommer en løsning på barnehagesituasjonen. Vi har allerede folk som antyder at dette ikke går, sier hun til NRK.

Får ikke tak i ansatte: Må holde stengt en dag i uka

Barnehagen i Geiranger sliter med å få nok ansatte. Dermed må foreldrene ta med barna på jobb.

Publisert

Det er en barnehage i turistbygda Geiranger: Kommunale Geiranger barnehage, med i alt åtte barn, ifølge barnehagefakta.no.

Nå melder NRK at både skolen og barnehagen i bygda har store problemer med å få tak i ansatte. I barnehagen er mangelen på arbeidskraft så prekær at de må holde stengt en dag i uka. Foreldrene har også nylig fått beskjed om at barnehagen kan bli helt stengt en periode etter høstferien.

Ordfører Jan Ove Tryggestad (Sp) i Stranda kommune sier de jobber intenst med å finne en løsning, men at det er krevende å få kompetente søkere til de ledige stillingene.

Sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet, Ann Mari Milo Lorentzen, uttaler i den samme saken at det er høyt sykefravær blant barnehageansatte og mangel på vikarer over hele landet.

– Vi vet at det er tilfeller der barnehager må stenge enkeltdager, eller man ber foreldrene om å hente barna tidligere, sier hun til NRK.

Hun påpeker også at selv om dette er et problem over hele landet, tror hun det er mer krevende å få tak i folk på små steder.

Powered by Labrador CMS