Gutten som ble kritisk skadd etter en ulykke i Bergen i forrige uke, lå i en sportsvogn, opplyser politiet.
Gutten som ble kritisk skadd etter en ulykke i Bergen i forrige uke, lå i en sportsvogn, opplyser politiet.

Gutt (1) lå i sportsvogn da ulykken skjedde - fremdeles kritisk skadd

Gutten som falt ut av en barnevogn og ble hengende fast i en barnehage i forrige uke lå i en sportsvogn da ulykken skjedde, opplyser politiet. I dag fortsetter politiet sine avhør.

Publisert

Gutten lå i en vogn uten bag eller vognpose, inne i barnehagen da ulykken skjedde. Vognen ettåringen lå i brukes vanligvis av barn som kan sitte selv, skriver Bergens Tidende.

Eli Valheim i Vest politidistrikt sier til avisen at flere avhør gjenstår i forbindelse med ulykken, som skjedde i Akasia Paradis barnehage i Bergen.  

– Vi skal blant annet avhøre minst én person i dag. Ingen personer har en formell status i saken.

Det var ansatte i barnehagen som oppdaget barnet og satte i gang behandling før helsepersonell kom og tok over arbeidet. Gutten var i live, men ikke bevisst da han ble fraktet fra stedet, opplyste politiet like etter at ulykken skjedde.

Direktør Ove-Christian Fredriksen i Akasia sier de ansatte er sterkt preget etter hendelsen. Han sier onsdag til BT at det fremdeles ikke er noe som tyder på at det har vært brudd i barnehagens rutiner. Barnehagen satte inn ekstra ressurser, men er nå tilbake i normal bemanning, opplyser Fredriksen. 

– Vi har ekstra ressurser i bakhånd hvis det blir behov. Vi ser hvordan ting blir videre og avventer politiets undersøkelser, sier han og fortsetter med at barnehagen er i dialog med ettåringens foreldre.

Torbjørn Sognefest er oppnevnt som bistandsadvokat for guttens familie. Han sier til BT at han har vært i kontakt med familien, men at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

På grunn av ulykken har Akasia bestemt seg for å ha «sovevakter», der en av de ansatte skal ha fast tilsyn med barna som sover, inne eller ute. Alle de ansatte i barnehagen, inkludert ledelsen, ble avhørt av politiet etter ulykken.

Powered by Labrador CMS