For SV i Hordaland representerer all privatisering en svekkelse av offentlig kontroll med barnehagetilbudet.
For SV i Hordaland representerer all privatisering en svekkelse av offentlig kontroll med barnehagetilbudet.

Her er de mest leste sakene på barnehage.no i mars

Gammel klassiker ble mest lest. Igjen.

Publisert Sist oppdatert

– Mitt inntrykk er at mange ansatte holder tilbake ting de egentlig ønsker å si til foreldre for å opprettholde et godt forhold, og for å ikke såre dem, sa pedagog Hanne Kvaløsæter.

Hun har lang fartstid som styrer og pedagogisk leder og på oppdrag fra barnehage.no allierte hun seg med erfarne pedagoger — og laget en usminket liste med ting ansatte gjerne vil si til foreldre, men som de vegrer seg mot å ta opp.

Og det ble altså den mest leste saken — for andre gang — på barnehage.no, denne gang i mars.

Les hele saken: Her er pedagogenes ønskeliste til foreldrene

– Det er svært få i Norge som lever av perling og toving, sa Sigurd Aukland med et spark til læringsmål og selvregulering i barnehagen. Han er assisterende kommunalsjef for barnehage og skole i Klepp kommune, medlem i gruppa som står bak revidert rammeplan for barnehager og kilden til artikkelen som ble nest mest lest på barnehage.no i mars.

Aukland mener barnehageansatte må frigjøre seg mer og ta hensyn kun til det som bygger kvalitet for barna. Ikke for ansatte eller foreldre.

– Grisen vokser ikke fordi vi veier den. Det er handlingen som er alfa og omega. Det at vi tar vare på den og gir den mat. For om du liker det eller ikke, er det oss voksne det dreier seg om! Når barnehagen i Norge faktisk får den oppmerksomheten den får ute i verden, bør vi bruke den til noe fornuftig. Noe annet enn testing, veiing og måling.

Les hele saken: Selvreguleres i hjel i barnehagen

I alle barnehagene familieterapeut Anne Helgeland gjorde observasjoner var det ett eller to barn som ble utestengt fra lek på en slik måte at det klart kan defineres som mobbing — og uten at de ble sett av de ansatte i barnehagen.

– Det overrasket meg, for det tok ikke lang tid å identifisere barna som ble utestengt. Når jeg tok det opp med barnehagen i ettertid, så visste de godt om disse barna. De har nok ikke sett dem med det samme blikket som meg, og de skjønte det når jeg påpekte det, sa Helgeland i det som ble den tredje mest leste artikkelen i mars.

Les hele saken: Voksne ser ikke barn som blir utestengt fra lek

Her er de andre sakene på topp 10-listen:

Beskytt barna mot øyeskader under solformørkelsen

Slik får du friske barn i barnehagen

En høylytt hilsen fra et usynlig barn

Tre myter om barnas lek

Ti måter å få glade og selvsikre barn

Er bleieskift omsorg?

Slik knytter de minste barna vennskap i barnehagen

Powered by Labrador CMS