To femåringer forsvant fra barnehage - hadde gått hjem

Tirsdag ettermiddag oppdaget de ansatte i Langeland barnehage i Kongsvinger at to av barna var borte.
- Helt forferdelig, dette er noe av det verste vi kan oppleve. Man blir veldig redd, sånt skal ikke skje, sier enhetsleder Maria Chr. Bjølseth til Glåmdalen )krever innlogging.)
Hun legger til at barnehagen fulgte klare rutiner og prosedyrer. Etter 15 minutter ble barna funnet hjemme hos den ene.
Enhetslederen forteller at de to barna, som er skolestartere til høsten, hadde bestemt seg for å gå hjem sammen til en av dem. I forbindelse med at andre ble hentet og at en måtte på do, klarte de to femåringene å komme seg ubemerket ut gjennom en port som sto på gløtt.
De to gikk omkring 500 meter. Politiet ble ikke varslet siden barna raskt ble funnet. I ettertid har de ansatte hatt samtaler med foreldrene og ungene i barnehagen. Kommuneledelsen er også varslet.
- Vi kommer til å snakke mer med foreldrene og endre rutinene våre slik at alle skal føle seg trygge i Langeland barnehage. Porten er allerede sjekket, men vi skal få en ny og høyere. Samtidig vil vi være flere ansatte ute samtidig, sier Bjølseth til Glåmdalen.
Det går 21 barn går i barnehagen, og enhetslederen opplyser at det er første gang de opplever at barn blir borte.