To barn forsvant på tur - det ene var borte i halvannen time

To barn i to-tre-årsalderen i Hauerseter friluftsbarnehage ble borte under den samme barnehageturen. Det ene barnet ble først funnet halvannen time senere - av politihelikopteret, skriver Romerikes Blad (saken krever innlogging.)

- Denne hendelsen skulle aldri ha skjedd. Det ble tatt en for dårlig risikovurdering på forhånd. Vi har lagt oss helt flate og beklaget oss i etterkant. Heldigvis gikk det bra med barna, sier daglig leder i Ulna AS, Laila Haugen.

Hendelsen skjedde 9. april i år, og nylig offentliggjorde Ullensaker kommune en tilsynsrapport som tar opp den aktuelle hendelsen.

I etterkant har både styrer av barnehagen og eier Ulna AS med Haugen i spissen, vært opptatt av å sende ut god informasjon til både foreldre og barnehagemyndigheten i kommunen.

- Vi har i utgangspunktet veldig gode rutiner, men akkurat her gikk det helt feil. Nå har vi gjennomgått rutiner og prosedyrer, for å sikre at alt er 100 prosent ivaretatt. Vi har også gjort klare tiltak. Blant annet skal aldri storbarna og småbarna gå på tur sammen igjen, sier Haugen til avisen.

Powered by Labrador CMS