Halden kommune retter et krav på nær 2,8 millioner kroner til Klengstua AS.
Halden kommune retter et krav på nær 2,8 millioner kroner til Klengstua AS.

Krav om tilbakebetaling mot den siste av de tre tidligere Seraphin-barnehagene

Halden kommune krever at Klengstua AS betaler tilbake nær 2,8 millioner kroner. Dermed er det avdekket økonomisk uryddighet i alle de tre barnehagene tidligere eid av Seraphin AS.

Publisert

Det skriver Halden Arbeiderblad (krever innlogging.)

Halden kommune mener det urettmessig er tatt ut nær én million kroner i året i tre år, i lønn og godtgjøring og for høy husleie til seg selv. Det samlede kravet til Klengstua AS beløper seg til 2.778.617 kroner. 

Det var selskapet Seraphin AS som eide både Klengstua barnehage i Halden, Torshovhagen i Oslo og Risenga barnehage i Asker, som alle har vært gjenstand for tilsyn. Selskapet eies av Annette Cecilie Grande og Olav Vaagslid. For Torshovhagen endte tilsynet, etter at saken ble vurdert av Utdanningsdirektoratet, med et krav om tilbakebetaling på rundt 4,7 millioner kroner. For Risenga barnehage ble det avdekket uregelmessigheter blant annet knyttet til husleiebetaling. 

Det var de to foregående tilsynene som var årsaken til at det også ble åpnet tilsyn i barnehagen i Halden.

I juni i fjor ble det kjent at Læringsverkstedet har kjøpt de tre barnehagene

 

 I forbindelse med overtagelsen av de tre barnehagene kommenterte Trude Sydtangen i Læringsverkstedet saken slik

– Jeg tenker at vi skal starte med blanke ark. Dette er godt drevne barnehager, men så er det noen ting knyttet til økonomi som tidligere eier må rydde opp i. I forhold til omdømme og drift, så tror jeg at Læringsverkstedet, med det apparatet vi har, kan bidra positivt.

Pressekontakt Vikki Cruz hos Læringsverkstedet sa i en kommentar til Halden Arbeiderblad i går at de akkurat har mottatt varselet og ikke har rukket å lese det, ei ta stilling til det.

– Vi kjenner godt til saken, men trenger litt tid til å ta stilling til hvordan vi forholder oss til dette, sier hun.

Powered by Labrador CMS