Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Kommune krever 28 millioner kroner tilbake fra barnehagekjede

Bergen kommune mener den kirkeeide barnehagekjeden Akasia har hatt lavere bemanning enn de har fått tilskudd for.

Publisert

Det melder NRK.

Det er de 25 soknene i Bergen kirkelige fellesråd som eier de 20 Akasia-barnehagene. 18  av dem ligger i Bergen.

Nylig gjennomførte kommunen et økonomisk tilsyn med kjeden for årene 2014-2017, der kommunen mener å ha avdekket flere potensielle avvik og brudd på barnehageloven.

Den ferske rapporten etter tilsynet ble sendt fra kommunen til Akasia tirsdag, med et foreløpig tilbakebetalingskrav på 28 millioner kroner.

– Vi har akkurat fått rapporten i henende og innholdet er ganske overraskende for oss. Vi mener vi har hatt rett bemanning i barnehagene hele tiden, sier Jan Dagfinn Midtun, styreleder i Akasia til NRK.

NRK har fått tilgang på et internt brev som er sendt ut til alle medlemmer i Bergen kirkelige fellesråd, som i praksis eier Akasia-barnehagene. I brevet står det at «rapporten tas på det største alvor».

Trine Samuelsberg, kommunaldirektør for barnehage i Bergen, sier til NRK at kravet blant annet er knyttet til at kommunen mener barnehagene har hatt for lav bemanning sammenlignet med hva de har fått i tilskudd.

Kommunaldirektøren påpeker at det er tidlig i prosessen, og at kravet kan bli endret. Kjeden har fått frist til slutten av august til å svare på rapporten.

– Jeg vil presisere sterkt at dette er tidlig i prosessen. Akasia kan i denne tiden legge frem informasjon og dokumentasjon som kan påvirke resultatet og kravet, sier hun til NRK.

Styreleder i Akasia barnehager, Jan Dagfinn Midtun, opplyser at de vil bruke sommeren på å gå gjennom rapporten.

Powered by Labrador CMS