Fikk krav på 5,4 millioner – nå får eierne nytt tilsyn

Halden kommune har besluttet å føre økonomisk tilsyn med Klengstua barnehage.

Publisert

Det melder Halden Arbeiderblad. (Krever innlogging)

Klengstua barnehage eies av Seraphin AS, som også eier Risenga barnehage i Asker og Torshovhagen barnehage i Oslo. Begge disse barnehagene har nylig vært gjennom økonomisk tilsyn.

Mandag denne uken opplyste Halden kommune at de vil føre økonomisk tilsyn med Klengstua barnehage.

Barnehageansvarlig Linda Marie Ellingsen i Halden kommune understreket forrige fredag at man per dags dato ikke har noen grunn til å tro at det er samme forhold ved Klengstua barnehage som ved de to andre barnehagene, skriver Halden Arbeiderblad.

Har gått med underskudd

Avisa skriver at ifølge regnskapstallene for de fire årene fra 2013 til 2016 har eierne av Klengstua barnehage tatt ut totalt 2,7 millioner kroner i lønn som henholdsvis daglig leder og styreleder. Av dette mottok daglig leder i snitt rundt 500.000 kroner i året, selv om barnehagen også har en styrer. Styreleder har kun hentet ut lønn de siste to årene i denne perioden, og har mottatt til sammen 589.334 kroner.

I samme periode har barnehagen hvert år bokført underskudd. Ifølge Halden Arbeiderblad er underskuddet på til sammen 3,4 millioner kroner fordelt på fire år.

Må betale tilbake 5,4 millioner

Asker kommune åpnet økonomisk tilsyn med Risenga barnehage i august 2017. I januar i år ble det kjent at kommunen krever at morselskapet Seraphin AS skal betale 330 000 kroner til barnehageselskapet Risenga AS innen 1. mai, og i tillegg rydde opp i et krav på 595 000 kroner.

Les mer her:Krever tilbakebetaling fra barnehageeiere

I forrige uke ble det også kjent at Fylkesmannen i Oslo og Akershus krever at Torshovhagen barnehage tilbakebetaler 5,4 millioner kroner til Oslo kommune.

Fylkesmannen mener blant annet at barnehagen i 2015 og 2016 betalte 1,4 millioner for mye til styreleder og 1,1 millioner kroner for mye til daglig leder. Ifølge Fylkesmannen har barnehagen også betalt 2,5 millioner for mye i husleie til morselskapet Seraphin AS.

Les mer her:Barnehage må betale tilbake 5,4 millioner kroner

Powered by Labrador CMS