Etterbetalingen skyldes feil i kommunens beregning av driftstilskudd til private barnehager.
Etterbetalingen skyldes feil i kommunens beregning av driftstilskudd til private barnehager.

Kommune må etterbetale 4,2 millioner kroner til seks private barnehager

Østre Toten kommune etterbetaler til sammen 4,2 millioner kroner til de private barnehagene Bonderudbakken, Bjørnsgård, Eventyråsen, Lena FUS, Fredsvold og Steinerbarnehagen.

Publisert

Etterbetalingen skyldes feil i kommunens beregning av driftstilskudd til private barnehager, og gjelder for årene 2016, 2017 og 2018, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Nå blir det bløtkakefeiring. For oss handler dette om mye penger, som kan være forskjellen på balanse eller ubalanse i driften, sier Nina Hermanrud, daglig leder i foreldreeide Bjørnsgård barnehage SA til avisen.

Regnefeilen ble oppdaget etter at PBL (Private Barnehagers Landsforbund), på vegne av de tre barnehagene Bonderudbakken, Bjørnsgård og Eventyråsen, klaget på beregningen av driftstilskudd for 2018.

Da PBL fikk medhold i klagen ønsket barnehagene å ettergå om samme regnefeil var gjort de to foregående årene, og det kom frem at kommunen hadde gjort sin tilskuddsberegning på samme måte for 2016 og 2017 som for 2018.

– Det skjedde en endring fra 2015 til 2016 i bestemmelsene for hvordan driftstilskuddet skal beregnes. Vi fanget ikke opp dette riktig i forhold til beregning av pensjonskostnader, noe som har gitt som utslag at kommunens tilskudd til de private barnehagene er blitt regnet fort lavt for alle årene 2016, 2017 og 2018, sier Malin Iversen, barnehagesjef i Østre Toten til Oppland Arbeiderblad. Hun beklager det som har skjedd og opplyser at pengene vil bli etterbetalt til barnehagene i løpet av våren.

Powered by Labrador CMS