Fikk prøve seg som skuespillere – se barnehagebarnas film

Denne vinteren har barnehagebarna i Barnas Moa i Levanger utforsket filmmediet. Det resulterte i filmen «Marie får besøk i barnehagen». Se den øverst i artikkelen!

Publisert

 – Gjennom prosjektet har vi hatt fokus på det å late som; å spille ut forskjellige følelser, lese ansiktsuttrykk knyttet til disse følelsene og stemmebruk. Vi har blant annet snakket om hvordan man ser ut når man er lei seg og når man er glad, og så har barna fått leke og spille ut disse følelsene, forteller daglig leder i barnehagen, Knut Thomas Johansen.

I løpet av prosjektet ble også filmen «Marie får besøk i barnehagen» til.

Filmen handler om barnehagejenta Marie som kjeder seg i barnehagen og vi får se hva som skjer når vi lar barn kjede seg litt og bruke fantasien sin: Da dukker Mars-Petter opp som Marie har det veldig gøy med.

Johansen forteller at barna har bidratt til filmen på ulike måter, ut fra hva de interesserer seg for.

– Vår tilnærming til prosjektet var at ikke alle måtte gjøre det samme. De barna som hadde lyst til å være med på prosjektet, var med.

Det er klart for filminnspilling i Barnas Moa.
Det er klart for filminnspilling i Barnas Moa.

– Noen av barna er litt sjenerte og hadde ikke lyst til å stå foran kamera. Da fikk de heller være med på å lage lydeffekter, sier Johansen.

– Ikke på ekte

Gjennom prosjektet har barna også blitt introdusert for noen enkle filmtriks og fått se hvordan man kan bruke disse for å fortelle en historie, opplyser Johansen.

– Vi ville vise barna hvordan man lager film. Barna fikk blant annet følge med på redigeringsprosessen for å se hvordan man kan bruke ulike teknikker og effekter. Vi ønsket å lære barna at det man ser på TV og film ikke alltid er på ekte, forteller han.

– Har sett filmen flere ganger

Nylig hadde filmen premiere i barnehagen og den ble veldig godt mottatt, opplyser den daglige lederen:

– Barna ble veldig fornøyd med resultatet. Vi har sett filmen mange ganger allerede, avslutter Johansen.

Powered by Labrador CMS