May Britt Drugli er professor i pedagogikk ved RKBU Midt-Norge, NTNU.
May Britt Drugli er professor i pedagogikk ved RKBU Midt-Norge, NTNU.

Her er May Britt Druglis tips til barnehagestart for ettåringen

«Nærhet, omsorg og stimulering i hverdagssituasjoner er barnehagekvalitet for de yngste barna», sier professor May Britt Drugli. Se hennes tips til god tilvenning for de yngste barnehagebarna i videoen som er laget av RKBU Midt-Norge.

Publisert

I disse dager er det mange små som har sine første dager i barnehagen.

I en ny video som er rettet mot barnehageansatte, deler professor i pedagogikk ved RKBU Midt-Norge, May Britt Drugli, sine beste tips til en god barnehagestart for ettåringene.

«Foreldrene vil være den trygge basen for barnets utforskning av barnehagen og i det å bli kjent med barnehagen. Derfor er det viktig at foreldrene er til stede lenge nok til at barnet har blitt ordentlig godt kjent med de ansatte og med barnehagen» oppfordrer Drugli i videoen som er laget av RKBU Midt-Norge–Regionalt kunnskapssenter for barn og unge.

Se alle tipsene her:

Professoren råder blant annet barnehageansatte til å by på seg selv og gjøre seg attraktive på en måte som gjør at barnet får lyst til å bli kjent med dem.

«Vær på gulvet. Vær til stede der barn og foreldre er. Ha med en spennende leke slik at barnet kan få lyst til å utforske den sammen med deg. Vær opptatt av det samme som barnet er opptatt av. På den måten vil du etablere kontakt med barnet gradvis i den perioden foreldrene er til stede» sier hun i videoen.

Drugli minner om at små barn trenger tid til å finne seg godt til rette i barnehagen. Hun oppfordrer derfor til å vektlegge gode hverdager, samspill, relasjoner og hverdagsrutiner.

«Nærhet, omsorg og stimulering i hverdagssituasjoner er barnehagekvalitet for de yngste barna, og særlig i de første månedene etter at de har begynt i barnehagen» sier Drugli i videoen.

RKBU Midt-Norge har også laget en video med tips til foreldrene:

Powered by Labrador CMS