Kragerø rådhus.
Kragerø rådhus.

Tilsyn fant flere regelbrudd

– Det er lærerikt for oss.

Publisert

Tidligere i år åpnet Statsforvalteren i Vestfold og Telemark tilsyn med Kragerø kommune som barnehagemyndighet, skriver Kragerø Blad Vestmar (krever abonnement).

Tilsynet ble utført i et utvalg barnehager i april måned, og formålet var å kontrollere at gjeldende regelverk og forskrifter blir fulgt.

Den foreløpige tilsynsrapporten finner at nei, det blir det i mange henseender ikke.

Barnehagemyndigheten bruker for eksempel ikke kunnskapen den har om barnehageeiernes regelverksetterlevelse til å gjøre risikovurderinger for å vurdere behov for veiledning og tilsyn.

Barnehagemyndighetens veiledning og tilsyn er heller ikke er basert på oppdatert og gjeldende forståelse av barnehageloven, ifølge Statsforvalterens funn, som er oppsummert i en rekke kulepunkter.

Nå har kommunen fått den foreløpige tilsynsrapporten, som er for et forhåndsvarsel å anse. De har fram til 22. september med å svare.

Kommunalsjef for oppvekst Marianne Stärk Gurrich opplyser til lokalavisen at de skal i møte med Statsforvalteren 21. september.

‒ Vi skal sette oss ned med flere i staben, og gå igjennom rapporten. Vi vil gi et tilsvar til Statsforvalteren, og hvis vi mener noe er uriktig så vil vi påpeke det. Vi er veiledningsbare, og jeg har tidligere hatt god erfaring med tilsyn. De hjelper oss med å øke kvaliteten på tjenestene våre. Det er lærerikt for oss, sier Stärk i en kommentar til KV.

Powered by Labrador CMS