Avgjørelsen om at barnehagen skulle bli grå, må tåle kritikk.

Startet protestaksjon mot fargevalg: – Vi steilet

Planlagt farge på den nyrenoverte barnehagen på Sjøholt har fått foreldre og bygdefolk til å starte underskriftskampanje.

Publisert Sist oppdatert

 ‒ Vi steilet over at grå er den fargen som skal møte ungene hver dag når de kommer i barnehagen, sier Runa Klock til NRK.

‒ Grått er ikke en farge som en forbinder med barnehagebarn, fortsetter Klock, som er interiørarkitekt.

Hun mener fargevalget er en viktig sak, og tror farger har innvirkning på helse, kreativitet og velvære.

Det var Bygdebladet som først fortalte historien om Årøyhaugen barnehage på Sjøholt i Ålesund kommune, som er under renovering.

Og som nå ser ut til å skifte fra aprikosfargede til mørk grå yttervegger – til tross for at nær 170 foreldre og bygdefolk har skrevet under i protest.

Nå er imidlertid prosessen kommet så langt, ifølge seksjonssjef for barnehage i Ålesund, at det vil forsinke arbeidet å endre farge. Seksjonssjefen skriver i en e-post til NRK at det er bra med engasjement rundt barnehagen, men at hun skulle ønske at innspillene hadde kommet tidligere.

Lokalpolitiker Janet Roelofs (Sp) tok opp spørsmålet om fargevalget i kommunestyremøtet torsdag. Men ble ifølge Sunnmørsposten skuffet over svaret.

Ålesund kommune landet på grå som ny farge etter innspill fra barnehageledelsen og byggforvalter, kunne ordfører Eva Vinje Aurdal fortelle. Foreldre skal ha blitt informert om gråfargen på et møte i 2022.

‒ Da var det ingen innvendinger. Nå er det for sent. Materiale og maling er bestilt, og har kommet, sa ordføreren til kommunestyret.

Powered by Labrador CMS