Skal ha smurt syre på uteområdet - et barn innlagt på sykehus

Et barn skal ha fått store sår på leppene og tungen etter å ha kommet i kontakt med farlig stoff i barnehagen.

Publisert

Hendelsen skjedde i en barnehage i Karmøy, og er omtalt i Haugesunds Avis (krever abonnement).

Ansatte skal ha funnet to flasker med et ukjent stoff utenfor barnehagen. Stoffet skal være smurt ut over benker og lekeapparater. Det opplyser bestefaren til barnet som ble sendt til sykehus til avisen.

– Barnet hadde store sår på leppene og tunga. I tillegg hadde barnet kastet opp et par ganger og virket litt oppblåst i fjeset, sier han.

Vaktsjef Håkon Tornes ved Haugesund politistasjon bekrefter at barnehagen meldte fra om hendelsen onsdag.

– Det skal være snakk om to flasker inne på området. Innholdet er ukjent. Men den ene flasken var tom og den andre hadde noe væske igjen, sier han til Haugesunds Avis.

Underveis i dagen skal to barn ha kommet i kontakt med stoffet, som skal ha svidd når det kommer i kontakt med huden.

Foreldrene og det ene barnet som har vært i kontakt med det giftige stoffet kjørte til Haugesund sjukehus onsdag ettermiddag, og det vil bli tatt prøver kontinuerlig.

– Blodprøvene viser at det er syre barnet har fått i seg. Akkurat hva, venter vi fortsatt svar på. Formen er ganske dårlig. Men vi er utrolig glad for at barnet ikke har svelget stoffet, sier faren til barnet på telefon til Haugesunds Avis.

Han forteller at den første mistanken om at dette kunne være syre kom da personalet i barnehagen skulle vaske vekk stoffet på en malt vegg, og malingen skallet av.

– Det har blitt gjort hærverk på barnehagen natt til i dag, så det kan stamme derfra, sier han.

Politiet oppretter undersøkelsessak, og flere ansatte er avhørt.


Powered by Labrador CMS