Under valgkampen gikk en mail ut til drøyt 10 000 foreldre i Stavanger, med reklame for de rødgrønne partiene i kommunen.

Sendte valgkampmail til 7 300 barnehageforeldre - nå vil Datatilsynet ha svar

«Datatilsynet har mottatt flere klager fra privatpersoner som har mottatt en e-post fra Flertallspartiene i Stavanger (Arbeiderpartiet, Folkets Parti - FNB, Miljøpartiet De Grønne, Rødt, Senterpartiet og SV).»

Publisert

Det skriver Datatilsynet i et brev med krav om redegjørelse fra Stavanger Arbeiderparti, på vegne av flertallspartiene.

Bakgrunnen er en epost sendt til drøyt 10 000 barn i barnehage og 1. og 2. klasse i valgkampen. Under overskriften «Kjære deg som er forelder» inneholdt mailen informasjon om hva flertallspartiene har utrettet de siste fire årene, og en oppfordring om å «bruke stemmeretten for et mer rettferdig Stavanger», ifølge Stavanger Aftenblad, som har skrevet flere artikler om saken (bak betalingsmur).

Både foreldre og opposisjonspolitikere har reagert etter utsendelsen den politiske reklamen.

«Den aktuelle e-posten ble sendt 20. august 2023 i forbindelse med kommunevalget og mottakerne skal ha vært foreldre til barn i barnehager og skoler i Stavanger kommune. Foreldrenes kontaktinformasjon skal ha blitt utlevert av Stavanger kommune i medhold av offentleglova. I klagene til Datatilsynet stilles det spørsmålet ved lovligheten av kommunens og Flertallspartienes behandling av personopplysninger», står det videre.

Arbeiderpartiet har fått frist til 29. september på å svare.

Powered by Labrador CMS