Fredag hadde Eikenøtta og Sandtoppen naturbarnehager sin aller første digitale sangsamling. Den ble sendt live på Instagram.
Fredag hadde Eikenøtta og Sandtoppen naturbarnehager sin aller første digitale sangsamling. Den ble sendt live på Instagram.

Synger med barna selv om barnehagene er stengt

– Vårt ønske er at barna skal ha noe å se frem til hver dag nå som de ikke kan være i barnehagen, sier pedagogisk leder Marie Kristoffersen. Fredag hadde naturbarnehagene Eikenøtta og Sandtoppen sin første digitale sangsamling.

Publisert

For å kunne opprettholde en viss grad av normalitet i en ellers så annerledes hverdag, vil de to barnehagene fra mandag i neste uke legge ut digitale sangsamlinger på Kidplan - barnehagenes informasjonskanal ut mot foreldrene.

Planen er å dele en ny video hver ukedag.

– Dette blir en måte å holde kontakten med barna nå som vi ikke kan være sammen med de aller fleste av dem til daglig, sier pedagogisk leder Lars Olaf Frøiland i Eikenøtta naturbarnehage.

Denne uken har ansatte i de to barnehagen spilt inn flere korte videosamlinger som blir tilgjengelige for barna og foreldrene deres i neste uke.

– Vi syntes dette var så gøy og en så god idé at vi tenkte vi likså godt kunne tjuvstarte litt og ha en sending allerede denne uken, forteller pedagogisk leder Marie Kristoffersen i Sandtoppen naturbarnehage.

Sendte live

Fredag klokka 10.00 var det dermed duket for den aller første digitale sangsamlingen fra Eikenøtta og Sandtoppen.

I motsetning til de andre samlingsstundene, som vil bli lagt ut på de to barnehagenes interne kommunikasjonsportaler, ble denne strømmet live på Instagramkontoen til Naturbarnehagene.

Samlingsstunden ble holdt ute i strålende solskinn og ble innledet med «God morgen, alle sammen».

Deretter kunne barna synge med til sanger som «Bæ, bæ lille lam», «Bjørnen sover» og «En elefant kom marsjerende», akkompagnert av gitarspillet til Lars Olaf Frøiland.

Skaper fellesskap

Frøiland og Kristoffersen forteller at det synges mye på avdelingene deres også til vanlig.

– Vi synger hver dag og bruker mye bevegelser til sangene. Barna finner roen når vi setter oss ned og synger, både når hele avdelingen er samlet og når vi har små grupper på to-tre barn, sier Kristoffersen.

De to pedagogiske lederne trekker frem at sangsamlinger bidrar til å skape fellesskap i barnegruppa og fremmer språklig og motorisk utvikling.

– Derfor synes vi det er flott å kunne fortsette med disse sangstundene selv om barna må være hjemme, sier pedagogisk leder Marie Kristoffersen.

I arbeidet med de digitale sangsamlingene, har det vært viktig for pedagogene å velge sanger barna kjenner godt fra før.

– Vi har valgt sanger vi er trygge på at de kan synge eller nynne med til, sier Kristoffersen.

Noe å se frem til hver dag

Etter at de to barnehagene informerte foreldrene om at de kom til å starte med digitale sangsamlinger, har de fått gode tilbakemeldinger, opplyser Kristoffersen.

– Det har kommet mange tilbakemeldinger om at de synes dette er et godt initiativ, sier hun og fortsetter:

– Nå er vi veldig spente på hvordan barna vil respondere på disse videosamlingene.

Hun og Frøiland utelukker ikke at det kan bli flere livesendinger på Instagram etter hvert, i tillegg til de forhåndsinnspilte sangsamlingene som skal deles daglig.

– Vårt ønske er at barna skal ha noe å se frem til hver dag når de ikke kan være i barnehagen, avslutter Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS