Forus private barnehage.
Forus private barnehage.

Barnehage har engasjert advokat – ber om fritak fra bomring

Barnehagen ligger like innenfor den kommende bomringen. Mange av foreldrene jobber utenfor og må betale opptil 44 kroner per passering.

Publisert Sist oppdatert

Nå har Forus Private Barnehage AS i Stavanger søkt om at foreldre som har barn i barnehagen kan få fritak for bompenger, skriver Stavanger Aftenblad (krever abonnement).

Eierne av barnehagen mener at foreldrene som jobber utenfor bompengeringen rundt Forus-området rammes urimelig hardt og har engasjert advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig for å jobbe for et fritak.

Leverer og henter i rushtiden

Levering og henting i barnehagen skjer som regel i rushtiden – da makssatsen på 44 kroner per passering slår inn.

Etter dagens bompengeordning kan foreldre søke om individuelt fritak for kjøring av egne barn til barnehage forutsatt at bolig, barnehage og bomstasjon er innenfor samme kommune.

Fra oktober 2018 er planen at denne særordningen skal vekk, skriver Stavanger Aftenblad.

Ny bussvei

Statens argument for at dagens fritaksordning avvikles, er at det vil komme ny bussvei på Forus, og at denne vil redusere behovet for levering med bil.

Barnehagen, på sin side, viser til at bussveien ikke vil være i full drift før tidligst 2021. Derfor ber barnehagen primært om et fritak på permanent basis. Sekundært søker den om fritak inntil bussveien er fullt utviklet.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

Powered by Labrador CMS