Fjellbovegen barnehage sto klar til bruk i november 2015.
Fjellbovegen barnehage sto klar til bruk i november 2015.

Bygde barnehage til 80 mill. kr: Nå vil kommunen selge

To år etter at Fjellbovegen barnehage sto ferdig, forbereder Sørum kommune å kvitte seg med den for å spare penger.

Publisert Sist oppdatert

– Dette var en omstridt barnehage i utgangspunktet. Vi har stor barnehagekapasitet på Frogner. I løpet av et par år med drift klarer vi fortsatt ikke å fylle opp barnehagen. Det viser at den ikke skulle bli bygget så stor, sier ordfører Marianne Grimstad Hansen (H) til Romerikes Blad.  

Fjellbovegen barnehage hadde kostet 80 millioner kroner og ble bygget for 120 barn og sto klar høsten 2015. Ifølge Romerikes Blad er i per i dag 90 plasser fylt.

Drar opp kostnadene

– Vi bruker mye penger på å drive en barnehage som ikke er full. Når vi skal utbetale overføringer til private barnehager, baserer det seg på kostnadene vi har på de kommunale barnehagene. Da drar Fjellbovegen opp kostnadene veldig, sier ordføreren til avisa.

Før jul vedtok kommunestyret å be rådmannen forberede et salg av barnehagen.

Vannlekerom

På Fjellbovegen barnehages hjemmeside står følgende om virksomheten:

"Barnehagen på Vardefjellet er en moderne og tidsriktig barnehage som består av fem enheter og er bygget for 120 barn. Barnehagen har eget vannlekerom for sanseopplevelser og stort fellesrom med mulighet for lyd, bilde og lys. Rommet er tilpasset både motorisk aktivitet og fellessamlinger. Barnehagen legger stor vekt på sansemotorikk og at barna selv skal bestemme hvor de vil delta. Det er ulike stasjoner med aktiviteter. Valgfrihet og mulighet til medvirkning er viktig for barna."

Bekymrede foreldre

Foreldre har ytret bekymring for om barnehagen nå vil bli lagt ned eller ikke. FAU har satt i gang en underskriftsaksjon for å bevare barnehagen. Mandag formiddag hadde 731 personer skrevet under på kravet. Ordføreren vil imidlertid berolige alle:

– Vi har vedtatt å selge barnehagen med intensjone om at det fortsatt skal være barnehage der. Vi vil ha like mange barnehageplasser, men barnehagen blir privat, sier Marianne Grimstad Hansen til Romerikes Blad.

 Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS