Barnehagen har blant annet fått installert en mini-ballbinge på uteområdet sitt.
Barnehagen har blant annet fått installert en mini-ballbinge på uteområdet sitt.

Har brukt fem millioner på nytt uteområde: «Ungene er supergira!»

En splitter ny lekeplass stod og ventet på barna i Risaksla barnehage da de kom tilbake fra sommerferie.

Publisert Sist oppdatert

Denne sommeren har uteområdet til Risaksla barnehage i Gravdal i Lofoten fått en solid opprusting.

– Vi har skiftet ut alt av lekeapparater, lagt kunstgress, skiftet gjerde og lagt ny asfalt, sier styrer Ørjan Bringslimark til barnehage.no. Han er svært stolt over resultatet.

– Lekeapparatene som sto der før var 12 år gamle og modne for utskifting. Vi bygget ny barnehage i 2012 og da fikk vi frigjort tomten som vi tidligere hadde leid der barnehagebygget sto. Planen var hele tiden å få kjøpt dette området og få opp en ny utelekeplass, forteller styreren i den private barnehagen som er organisert som stiftelse.

Saken ble først omtalt i Lofotposten.

Omfattende prosess

Prosessen med å lage et nytt uteområde startet allerede i 2014.

– Vi har planlagt dette lenge, men det er en så dyr investering at man må bruke litt tid på å få alt på plass. Vi brukte også to år på å få kjøpt nødvendig tomt og det området som skulle brukes til dette, forteller Bringslimark.

Han opplyser at barnehagen har investert om lag fem millioner kroner i det nye uteområdet.

– Det er oppsparte midler og litt lån. Barnehagen har vært bra drevet og vi har satt av penger til dette, sier styreren.

– Når vi fikk kjøpt tomten og huset måtte vi rive det gamle barnehagebygget, og så har vi gravd ned én meter på hele området for å skifte ut alt av masser og bygget det opp igjen på nytt. Vi har brukt Lekolar som konsulent i utformingen av utelekeplassen, forteller Bringslimark.

Noe for alle

Risaksla barnehage er en privat barnehage som har barn fra ett til seks år, og utelekeplassen er utformet slik at den skal ha noe for ulike alderstrinn og ferdigheter.

At valget falt på kunstgress når uteområdet skulle rustes opp, skyldtes at den gamle plenen var vanskelig å holde ved like, opplyser styreren.

– I Lofoten er det mye vær og det er veldig mye enklere med kunstgress. Vi har kjøpt inn samme kunstgress som brukes på fotballstadioner, bare at vi har sand istedenfor gummikuler. Det eneste vi trenger til vedlikehold er en lauvblåser for å kunne blåse bort lauv, sier Bringslimark.

Fornøyde barn

Arbeidet med den nye utelekeplassen begynte i juni, og barna har fulgt spent med på gravemaskinene og lastebilene som har vært i sving gjennom sommeren.

– Ungene har stått på den andre siden av gjerdet og sett på at gravemaskinene og lastebilene har jobbet. De har vært veldig nysgjerrige på hvordan det kom til å bli, forteller Bringslimark.

Forrige mandag fikk barna endelig slippe inn på det nye uteområdet.

– Hvordan er responsen fra barna?

– Responsen er helt overveldende, både fra ungene og foreldrene. Ungene er supergira, sier styreren stolt.

I siste halvdel av august blir det fest med offisiell åpning av det nye uteområdet.

– Planen er at vi skal leie inn to kokker og invitere alle ungene og foreldrene på utemiddag, avslutter Bringslimark.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS