Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande trekker seg som kunnskapsminister
Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande trekker seg som kunnskapsminister

Trine Skei Grande trekker seg som kunnskapsminister

Trine Skei Grande trekker seg som statsråd, det avslører hun i et intervju med VG.

Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsminister Trine Skei Grande varsler at hun trekker seg som leder i Venstre. Hun stiller ikke til gjenvalg som partileder, forlater regjeringen og sier nei til gjenvalg til Stortinget i 2021, skriver VG.

 – I løpet av helgen har jeg kommet til at det beste er at noen andre slipper til, selv om jeg ikke vet hvem det er, sier Grande til VG.

Til VG opplyser Grande at søknaden om å få gå av allerede er formidlet til statsministeren. Dermed er det trolig at det kommer en ny kunnskapsminister allerede på fredag, mens Grande selv går tilbake til Stortinget.

På spørsmål om hvorfor hun forlater regjeringen, svarer Grande:

 – Jeg vil gi rom for den prosessen som skal komme. Det er mitt hovedanliggende.

Storm

Det har stormet rundt Grande og valget av ny partileder i Venstre. 

I en sak på tirsdag, kunne VG fortelle om spillet i kulissene da Trine Skei Grande ble innstilt til gjenvalg som ny partileder. Ifølge avisa skulle Grande blant annet ha stilt som krav at Sveinung Rotevatn måtte gi beskjed til Venstres valgkomité om at han ikke var kandidat til å overta hennes posisjon som partileder. Hvis han ikke gjorde det, ville han ikke få bli statsråd. Grande kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen.

Grandes avgang som statsråd medfører av Venstres næringsminister Iselin Nybø rykker opp som Venstres fremste medlem i regjeringen, hvor hun nå blir nummer to etter Erna Solberg. Det betyr at hun skal koordinere Venstres arbeid i regjeringen fram til valget av ny partileder.

Ikke lenge

Grande fikk ikke lang tid i Kunnskapsdepartementet. Hun overtok statsrådstolen etter Jan Tore Sanner 24. januar i år.

– Jeg er veldig ydmyk og spent, sa Skei Grande etter at hun hadde mottatt nøkkelkortet til sitt nye kontor i Kunnskapsdepartementet.

Da barnehage.no møtte statsråden etter at hun hadde sittet en måned i stolen var hun klar på at hun som ny statsråd ikke kom til å revolusjonere regjeringens arbeid med barnehagesektoren. Men hun så frem til å sette sitt preg på den.

Også en samlet barnehagesektor ønsket Grande velkommen som statsråd, og alle barnehage.no snakket med mente at hun kunne bli en god kunnskaps- og integreringsminister

Ny statsråd

Det er selvsagt for tidlig å slå fast hvem som kommer til å overta Grandes rolle i regjeringen. VG-kommentator Tone Sofie Aglen skriver i en kommentar i egen avis at det er flere dyktige kvinner som nå kan løftes fram. Et av navnene hun lanserer er Guri Melby.

Melby sitter i dag i både Finanskomiteen og Utdannings- og forskningskomiteen. Hun har møtt fast på Stortinget som vararepresentant for Trine Skei Grande.

Powered by Labrador CMS