Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) gjestet PBLs landsmøte 2023.
Får vi ny kunnskapsminister neste uke?

Statsrådskiftet kan komme tidlig neste uke

Ifølge flere medier ligger Tonje Brenna an til å bli arbeidsminister. Hvem som overtar stafettpinnen som kunnskapsminister, er foreløpig uklart.

Publisert Sist oppdatert

Flere medier, deriblant VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv, erfarer at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil gjøre endringer i statsrådkabalen i neste uke.

Endringene kan skje allerede mandag, ifølge Dagbladets opplysninger.

Tirsdag denne uken erfarte VG at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ligger an til å bli ny arbeids- og inkluderingsminister. TV2 skrev senere at Brenna, ifølge deres kilder, skal ha gitt Støre beskjed om at hun ønsker seg denne statsrådposten.

Brenna har vært kunnskapsminister siden Støre-regjeringen tiltrådte høsten 2021. Hun ble valgt til Ap-nestleder i mai. Nylig ble hun utpekt til leder av programkomiteen som skal meisle ut partiets politiske kurs før stortingsvalget om to år.

Det er forventet at det skjer flere statsrådskifter. Kildene som har uttalt seg til mediehusene tar derfor et forbehold om at det kan skje endringer i kabalen.

Hvem som tar over som kunnskapsminister etter Brenna er foreløpig uklart.

Et aktuelt navn, som er ønsket inn i regjering av mange Ap-politikere, er tidligere Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun. Hun er en svært populær politiker og kjenner kunnskapsfeltet godt, skriver NRK fredag.

Powered by Labrador CMS