Kart: Googlemaps
Kart: Googlemaps

Vil effektivisere driften – slår sammen tre barnehager og bygger for 216 barn

Alstahaug kommune legger ned to kommunale barnehager og kan komme til å overta en privat: Samler alle barna på ett sted.

Publisert

Det er planlagt et driftsnivå på 198 barn, men det er kapasitet til 216 barn i den nye storbarnehagen i Sandnessjøen i Nordland.

I løpet av år 2020 vil den nye barnehagen bli ferdigstilt. Brutto kostnad er 74 millioner kroner, skriver Helgelendingen.

Legger ned to - og overtar privat?

Barnehagen skal bygges ved den eksisterende barnehagen på Sandnes. Planen er at barnehagene på Stamnes og i Ura legges ned og barna flyttes.

- Vi har også hatt dialog med en av de mindre private barnehagene som ønsker å bli tatt over av kommunen og flytte inn i den nye barnehagen, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur, Connie Pettersen til Helgelendingen (krever abonnement).

Avgrensede områder

Den nye barnehagen vil i størrelse tilsvare 12 avdelinger, men barna vil ikke bli delt opp i avdelinger, men i forskjellige «hus» og «hjemmeområder». Dette skal gi barna et avgrenset område å forholde seg til i det daglige.

- Tanken er at barna skal oppleve tilhørighet og ha sitt eget område, sier Pettersen til Helgelendingen.

Relativt høye tilskudd

Alstahaug kommune er i dag blant kommunene i Norge som bruker relativt mye penger per barn i barnehage. Ifølge nettstedet enbedrebarnehage.no er tilskuddet for små barn 226.871. Dette gir en 22. plass blant 245 kommuner som både har kommunale og private barnehager.

Dersom den nye kommunale barnehagen gir mer kostnadseffektiv drift, vil dette føre til at tilskuddene til de private barnehagene går ned.

Powered by Labrador CMS