Politiet vil DNA-teste hund som bet 3-åring i barnehagen

Politiet har fått opplysninger om at hunden som kom seg over gjerdet til barnehagen og skambet en 3-åring, er av en hunderase som er ulovlig i Norge. Nå skal hunden DNA-testes for eventuelt å få mistanken bekreftet.

Det var 17. november i fjor at to hunder kom seg over gjerdet og inn til lekeområdet i Maurtua barnehage i Skien.

Den aktuelle hunden skal den ha gått mer eller mindre rett på en treårige gutt og bitt ham i foten. Gutten fikk bittskader og måtte opereres etter hendelsen.

Avisa Varden skriver at hundens polske eier har selv lagt ut Facebook et bilde av hunden «Perun», der hun opplyser at hundens kennelnavn er «Marax II z Peronówki».

Peronówki er en polsk oppdretter som bare driver med tsjekkoslovakiske ulvehunder. På sin hjemmeside opplyser de at denne hunden er en renraset tsjekkoslovakisk ulvehund, født i et kull med seks valper 21. mai 2015.

I avhør med politiet har eierne opplyst at hunden er en blandingshund, med saarloos wolfhond som mor og ukjent far. Saarloos wolfhond er lovlig i Norge.