Det var en hund av typen saarloos wolfhond, en krysning mellom ulv og schäfer, som gikk til angrep på treåringen i Maurtua barnehage.
Det var en hund av typen saarloos wolfhond, en krysning mellom ulv og schäfer, som gikk til angrep på treåringen i Maurtua barnehage.

Ulvehund bet treåring i barnehage – eieren vil ikke avlive

Sander (3) ble skambitt da en ulvelignende hund kom seg over gjerdet til barnehagen. Nå har eieren klaget på politiets vedtak om avliving.

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen skjedde i Maurtua barnehage i Skien 17. november i fjor. Da kom to hunder seg over gjerdet og inn til lekeområdet i barnehagen.

– Hunden skal ha gått løs, og kommet seg over gjerdet til barnehagen. Da skal den ha gått mer eller mindre rett på den treårige gutten og bitt ham i foten, fortalte operasjonsleder Jørn Gustav Larsen hos politiet i Telemark til VG etter hendelsen.

Gutten fikk bittskader, og måtte opereres.

Hunden skal være en krysning mellom schäfer og ulv, en såkalt saarloos wolfhond, som opprinnelig er avlet fram i Nederland. Politiet tok umiddelbart beslag i hunden, og det ble opprettet straffesak på forholdet. 

I begynnelsen av desember vedtok politiet at hunden skulle avlives. Den kvinnelige eieren av hunden er også under etterforsking, siktet for brudd på hundeloven, ifølge Varden. Men nå har eieren klaget på politiets vedtak om avliving, og saken er oversendt Politidirektoratet. Skulle hun ikke få medhold der, kan hun bringe saken videre til retten.

Hunden har stått på kennel siden angrepet i barnehagen.  

Powered by Labrador CMS