Overgrepssiktet var vikar i over 50 Oslo-barnehager

En mann i slutten av 50-årene er siktet for besittelse av enorme mengder overgrepsmateriale. Nå undersøker politiet om han kan ha forgrepet seg på barn i barnehager han har jobbet i.

Publisert

Mannen ble tatt på fersk gjerning mens han lastet ned overgrepsvideoer. Hjemme i mannens leilighet øst i Oslo gjorde politiet et av de største beslagene noensinne:

  • Opp mot 1,5 millioner filer med overgrepsmateriale
  • Flere enn 200 elektroniske enheter med lagringsplass
  • Opp mot 100 terabyte data

– Dette er svært grovt og det viser overgrep av veldig små barn med elementer av tortur, sier politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

Siktede har i flere år jobbet som vikar i ulike barnehager. Gjennom et bemanningsbyrå har han fått jobb i flere enn 50 barnehager i Oslo, ifølge NRK.

Politiet undersøker om han kan ha forgrepet seg på barn i disse barnehagene og har vært i kontakt med barnehagene og bemanningsfirmaet han har jobbet for.

– Vi kan ikke utelukke noe, men så langt har vi ikke funnet bevis på det. Dette er noe vi fortsatt jobber med, men vi anser det som usannsynlig at det har skjedd, sier politietterforsker Stian Riple til NRK.

På profilen sin i det sosiale nettverket Linkedin skriver han at han får god kontakt med barn, og at han ikke ønsker noen annen stilling enn fast stilling som barnehageassistent.

Ifølge NRK har han også jobbet med svømmeopplæring av barn.

Mannen er nå siktet for å være i besittelse av enorme mengder overgrepsmateriale og for å ha forgrepet seg på en gutt under 14 år. Overgrepet skal ha skjedd på slutten av 90-tallet, og er dermed så lenge siden at politiet frykter han ikke kan dømmes for det.

– Vi mener dette skjedde da gutten ennå var 13 år. Men det er så lenge siden at hvis det skulle vise seg at gutten hadde fylt 14 da overgrepet skjedde, er saken foreldet og han kan ikke dømmes for det, sier Enoksen.

NRK har vært i kontakt med mannens forsvarer, Cathrin Sagen Aspaas. Hun ønsker ikke å kommentere saken, siden den fortsatt er under etterforskning. Der er dermed uklart hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Powered by Labrador CMS