Finalist nummer 1: Margareth Eilifsen, Høgskolen i Bergen.
Finalist nummer 1: Margareth Eilifsen, Høgskolen i Bergen.

«En utrolig inspirerende, engasjert og god lærer»

Margareth Eilifsen ved Høgskolen i Bergen er én av fem nominerte til «Årets barnehageinspirator».

Publisert Sist oppdatert

– På Alice Salomon Hochshule i Berlin hadde de et arbeidsrom for eksperimentell pedagogikk. Det var et rom fullt av utstyr og verktøy — og i undervisningen startet de med å reflektere over et tema. Deretter ble studentene sluppet løs på alt som var tilgjengelig i rommet for å leke ut temaet. Et slikt rom ønsker jeg med på min skole. Det gir rom for praktisk utføring av det som undervises, og studentene får kjenne det jeg snakker om på kroppen.

Slik beskriver førstelektor Margareth Eilifsen ved Høgskolen i Bergen sitt ultimate læringsmiljø.

Hun er én av fem kandidater til å bli «Årets barnehageinspirator» i 2015. Prisen deles ut av PBL, og det er studenter ved landets barnehagelærerutdanninger som har nominert kandidater.

– Hvorfor er du nominert til «Årets barnehageinspirator»?

– Først og fremst må jeg si at det kom som en stor overraskelse. Jeg har god relasjon til studentene, og vil ha de i samtale. De merker nok at jeg bryr meg.

Her er noe av det studentene begrunner nominasjonen med:

«En utrolig inspirerende, engasjert og god lærer.»

«Margareth er en fantastisk lærer som bryr seg om studentene sine. Hun skaper engasjement og får hele klassen med i forelesning etter forelesning.»

«Hun er en foreleser som inspirerer og gir meg motivasjon. Hun vil virkelig det beste for studentene sine, hun vil at vi skal bli gode barnehagelærere.»

Eilifsen er utdannet førskolelærer og har jobbet 15 år i barnehage. Nå underviser hun i pedagogikk ved Høgskolen i Bergen, og det har hun gjort i ti år.

– Hvorfor underviser du?

– Jeg har tidligere sagt at jeg vil jobbe i barnehage igjen, for jeg savner barna. Men her får jeg både i pose og sekk. Jeg får jobbe med fremtidig personale gjennom utdanningen — men samtidig får jeg jobbe med barn gjennom praksisbesøk.

I tillegg til å følge studentene i praksis, har Eilifsen satt seg opp som ringevikar i en barnehage — og cirka én uke i året jobber hun som vikar i barnehagen.

– Det gjør jeg for å holde meg faglig oppdatert på barnehagefeltet, og jeg tar ikke betalt for jobben.

– Hvem inspirerer deg?

– Mamma. Det livet hun har levd til nå har hatt samme utvikling som mitt. I tillegg blir jeg inspirert av kollegene mine, der er det mange kreative mennesker.

Disse fem er nominert til Årets barnehageinspirator:

KANDIDAT 1: Margareth Eilifsen, Høgskolen i Bergen

KANDIDAT 2: Geir Winje, Høgskolen i Buskerud og Vestfold

KANDIDAT 3: Marit Granholt, Høgskolen i Oslo og Akershus

KANDIDAT 4: Lise Einarsen Haukås, NLA Høgskolen i Bergen

KANDIDAT 5: Randi Elisabeth Nordlie, Høgskolen Stord/Haugesund

TRYKK HER for å stemme på din favoritt!

Powered by Labrador CMS