Barnehageansatt fengslet for å ha lastet ned overgrepsmateriale

En mannlig barnehageansatt i Trondheim har vært varetektsfengslet siden 17. november, siktet for å ha lastet ned overgrepsmateriale av barn.

Publisert

I romjula ble mannen varetektsfengslet i to nye uker, til 12. januar. Det kommer fram i en sak i Nidaros (krever innlogging).

Mannen jobber i barnehage, og ifølge politiets påtaleansvarlig i saken, Marte Myre Linberg, er arbeidsgiver orientert. Avisen skriver videre at de er kjent med at foresatte ved barnehagen ikke er informert om siktelsen. Enhetsleder ved den aktuelle barnehagen vil ikke kommentere saken. Det gjør heller ikke kommunalsjef Ella Ingdal, ifølge Nidaros.

– Årsaken til fengslingsforlengelsen, er at vi anførte at mistankegrunnlaget står like sterkt, og at det foreligger en bevisforspillelsesfare, sier Linberg til avisen.

Politiet jobber fremdeles med å få oversikt over omfanget i saken.

– Etterforskningsgruppa SOBI, som jobber med å etterforske seksuelle overgrep mot barn på internett, har et prosjekt som heter Oscar. Gjennom prosjektet foretar politiet til enhver tid monitoreringer av disse ulike fildelingsnettverkene. Det var gjennom denne monitoneringen at saken kom til vår kjennskap, forteller påtaleansvarlig.

I en SMS til Nidaros skriver Torfinn Svanem, mannens forsvarer, at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han ser frem til at politiets etterforskning vil bekrefte dette, skriver Svanem.

Powered by Labrador CMS