Illustrasjonfoto: Getty Images
Illustrasjonfoto: Getty Images

Politiet om overgrepssak: Har andre opplysninger som danner grunnlag for mistanke

Sør-Vest politidistrikt hevder de har mer enn et barns forklaring å bygge mistanken mot en overgrepssiktet barnehageansatt på.

Publisert

En barnehageansatt ble pågrepet og varetektsfengslet tirsdag i forrige uke, mistenkt for seksuelt å ha forgrepet seg på et barn i en barnehage på Jæren.

Saken startet med at et barn hadde reagert på handlinger som den barnehageansatte mannen skal ha gjort i barnehagen. Barnet fortalte om disse handlingene hjemme. Det var kommunen som gikk til politiet med saken.

Politiadvokat Thale Thomseth, som er påtaleansvarlig jurist i saken, bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at fornærmedes forklaring er blant opplysningene som danner grunnlag for mistanke mot siktede.

- Samtidig vil jeg understreke at det også er andre opplysninger som danner grunnlag for mistanke. Disse vil jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, sier Thomseth til Stavanger Aftenblad.

Mannen er ikke tidligere straffedømt.

Politiet etterforsker saken bredt. Det er tatt beslag i en rekke datalagringsenheter, og politiet har foretatt rettsmedisinske undersøkelser.

«Vi har gjennomført flere avhør av både siktede, fornærmede og vitner, og vi fortsetter å ta avhør av vitner som kan belyse saken», heter det i en pressemelding som Sør-Vest politidistrikt sendte ut onsdag formiddag.

Politiet har ingen konkrete opplysninger som tilsier at det er flere fornærmede barn i saken, men saken blir etterforsket med tanke på at det kan være det, skriver Stavanger Aftenblad.

Siktede har i avhør nektet for å ha utført de handlingene han er mistenkt for.

Powered by Labrador CMS