Rettssaken mot mannen gikk over to dager denne uka i Nedre Romerike tingrett.
Rettssaken mot mannen gikk over to dager denne uka i Nedre Romerike tingrett.

Ber om to år og to måneders fengsel for mann som to ganger befølte jente i barnehagen der han jobbet

- Det skjedde plutselig og var ikke planlagt, sa den tiltalte mannen i retten.

Publisert

Aktor Kristine Kiær la onsdag ned påstand om to år og to måneders fengsel for mannen som to ganger befølte ei seks år gammel jente i barnehagen hvor han arbeidet.

Overgrepene skjedde i februar og mars 2017, skriver Indre Akershus Blad.

Jenta fortalte om hendelsene til sin mor i begynnelsen av mai i fjor. Den barnehageansatte mannen ble kort tid etter pågrepet. Siden slutten av mai i fjor har han sittet i varetekt.

Rammes av voldtektsparagraf

Aktor la i sin prosedyre vekt på at mannen, som er i begynntelsen av 50-årene, har gjort seg skyldig i to tilfeller av svært alvorlige overgrep, som rammes av straffelovens paragraf 299 - voldtekt av barn under 14 år. 

I paragrafen heter det: "Med fengsel inntil 10 år straffes den som har seksuell omgang med barn under 14 år, får et barn under 14 år til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv, eller foretar kvalifisert seksuell handling med barn under 14 år."

– Jenta har forklart at tiltalte hadde hånda si under buksa og befølte henne. Begge ganger satt de alene i en sofa. Handlingene ble avsluttet fordi andre dukket opp, første gang andre barn, andre gang barnehagens styrer, refererer Indre Akershus Blad.

- Ingen ting hun har sagt er feil

Tiltalte bekreftet i sin forklaring i retten at han befølte jenta ved to anledninger. Det første overgrepet skal ha foregått i fire-fem sekunder, det andre i ytterligere noen sekunder.

– Ingen ting hun har sagt er feil, men det skjedde plutselig og var ikke planlagt, forklarte mannen ifølge Indre Akershus Blad.

Politiet har funnet betydelige mengder med straffbart overgrepsmateriale i tiltaltes hjem.

– De røde tråden i materialet viser meget grove seksuelle overgrep mot barn, noen helt ned i spedbarnsalder, sa aktor Kristine Kiær i sin prosedyre.

Bistandsadvokat Andre Berven la ned påstand om at tiltalte må dømmes til å betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta.

Uenig i gjentakelsesfare

Forsvarer, advokat Dag Svensson, ba om at tiltalte må anses på mildeste måte.

Han la vekt på at tiltalte etter hvert har erkjent forholdene, og at han vil ta sin straff.

– Jeg er uenig med aktor i at det foreligger gjentakelsesfare, og det går heller ingen rød tråd i søkerhistorien hans, for der finnes også voksenpornografi, sa han, ifølge Indre Akershus Blad.

Powered by Labrador CMS