DEBATT

Kaja Aagersborg Jørgensen hyller de ansatte i Fagertun barnehage i Mosjøen, nå når junior skal begynne på skolen.
Kaja Aagersborg Jørgensen hyller de ansatte i Fagertun barnehage i Mosjøen, nå når junior skal begynne på skolen.

Den viktigste takken: I mine øyne er dere virkelige hverdagshelter!

– Mens vi foreldre har vært på jobb, har dere lært våre små å mestre nye ting, gleding, å smøre brødskive, kle på seg selv, og det å være en god venn, skriver denne takknemlige forelderen til barnehagen sin.

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et innsendt bidrag, og gir uttrykk for skribentens meninger og holdninger. Vil du delta i debatten? Send gjerne inn innlegg hit.

Da var tiden kommet for å ta farvel med barn og voksne i Fagertun barnehage. Junior skal til høsten starte på skolen, og en epoke er over. Det skal ikke bli en lett affære å takke for oss.

Men jeg skal i hvert fall for alvor takke.

Det føles ikke ut som det var lenge siden vi var på tilvenning for å bli kjent, og det for alvor gikk opp for meg at nå skal de ansatte i barnehagen tilbringe mer tid med mitt barn enn meg. Siden den gang har det snart gått fem år – og jeg føler et behov for å rette en stor takk til de fantastiske menneskene som har bidratt til å gjøre vårt barn trygg på seg selv og klar for nye utfordringer på skolen.

I mine øyne er dere virkelige hverdagshelter!

Vi foreldre overlater det mest verdifulle vi har til dere. Og jeg opplever at dere tar oppgaven på største alvor – men samtidig med masse humor, trøst, omsorg og kjærlighet.

Jeg må få takke dere for alle de gode samtaler og råd jeg som førstegangsmamma har hatt behov for. Dere har vært gode fagpersoner å støtte seg til i perioder og situasjoner man selv føler seg rådvill. Jeg må få takke for at dere ikke fikk oss til å føle oss som dårlige foreldre, til tross for at det i løpet av de disse årene til tider har manglet skiftetøy, vært tomt for bleier, støvlene plutselig ble for små eller at vi hadde glemt å melde oss på sommerfesten.

Dere har tatt dere tid til oss, og det har betydd mye. At dere tok dere tid til å sende en melding eller ringe da jeg satt på jobb med klump i halsen og tårer i øynene fordi junior hylte da jeg dro. «Nå leker han med togbanen, og er blid og fornøyd» kunne dere fortelle. Og dere har tatt dere tid til å fortelle oss hva junior har gjort og sagt i løpet av dagen.

Hver dag blir de små møtt med stor glede og iver av dere. Og dette har skapt en god start på dagen for junior, men også for oss som foreldre.

Det sies at «it takes a village to raise a child», og det er dere med på å bevise. For mens vi foreldre har vært på jobb, har dere lært våre små å mestre nye ting, gleding, å smøre brødskive, kle på seg selv, og det å være en god venn.

Så tusen takk for alle au-au'er dere har blåst på, alle tårer dere har stilnet, alle klemmer dere har gitt, alle latterkulene dere har skapt, all snørr dere har tørket, og for tålmodigheten dere har hatt - takk for all omsorgen og kjærligheten dere har vist for vårt barn! Takk for ballasten, kunnskapen og utviklingen dere har bidratt så enormt til.

Jeg vil spesielt takke Eli, Marthe, Emilie og Susanne på Kvitveisen – men denne hederen går til alle de fantastiske ansatte i Fagertun barnehage. Og dere som jobber i andre barnehager, skal også få ta til dere denne skryten. For dere er alle ekte hverdagshelter!

Takk for den fantastiske jobben dere gjør!

Innlegget ble først publisert i Helgelendingen.

Powered by Labrador CMS