Inga Marte Thorkildsen tror ikke kommunen kan gå over til gult nivå med det første.
Inga Marte Thorkildsen tror ikke kommunen kan gå over til gult nivå med det første.

Fortsatt rødt nivå i Oslo: – Kan ikke se for meg at vi kan gå over til gult nivå med det første

Barnehager og skoler i Oslo vil fortsette med samme smitteverntiltak de har i dag fram til 16. april.

Publisert Sist oppdatert

– Bakgrunnen for at vi skyver på gjenåpning handler om at smittesituasjonen etter påsken er ustabil og uavklart, med høy risiko for ny nedstengning, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap i en pressemelding.

Før påske ble det signalisert at overgang til rødt nivå for alle ville kunne skje fra mandag 12.april.

– Det er viktig at skoler og barnehager får tid til en god, planlagt og trygg oppstart med nye smitteverntiltak, sier Thorkildsen.

Byråden ser at skoler og barnehager har behov for forutsigbarhet i planleggingen, og signaliserer at det kan bli rødt nivå i lengre tid fremover så lenge smittenivået er så høyt som det er nå, inntil massetesting er på plass.

– Her vil vi naturligvis gjøre løpende vurderinger, men slik det ser ut nå, kan jeg ikke se for meg at vi kan gå over til gult nivå med det første, sier byråden.

Nye, nasjonale smittevernveiledere ble offentlig rett før påske. Og ifølge kommunen vil det være behov for å tolke og presisere flere elementer i veilederne, et arbeid som pågår.

– Fortsatt vil enkelte barneskoler og barnehager kunne bli stengt der situasjonen tilsier det, sier Inga Marte Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS