Barnehageansatt skal ha blitt slått av forelder

Publisert

Med barn, foreldre og ansatte som vitner, skal en ansatt i en Oslo-barnehage ha blitt angrepet og slått. Forelderen skal ha prøvd å ringe avdelingen uten å få svar fordi kontakttelefonen var forsvunnet.

Det kommer fram i en sak i Dagbladet, som omtaler en rapport fra barnehagen til Arbeidstilsynet. Hendelsen skal ha skjedd i februar i år.

Politi og barnevernsvakt skal ha blitt kontaktet da dette skjedde, men leder i barnehagen vil ikke opplyse til Dagbladet om hendelsen er politianmeldt.

Ifølge barnehagens rapport, skjedde hendelsen etter at dagens turplaner ble endret uten at ukeplanen ble oppdatert slik at foreldrene ble informert. Samtidig ble telefonen foreldrene kunne kontakte barnehagen på borte tidlig samme dag. Forelderen skal ha forsøkt å ringe denne telefonen uten hell. Dette skal ha vært bakteppet da vedkommende skal ha angrepet en ansatt.

Hendelsen skal ha medført «store ringvirkninger, hos både ansatte, barn og foreldre», ifølge barnehagens rapport.

I etterkant har barnevernstjenesten holdt kurs for personalet, og det er utarbeidet «ulike tiltak for å hindre at en slik situasjon skal oppstå igjen» - blant annet en ny risikovurdering for vold mot ansatte.

Også kriseteamet og bedriftshelsetjenesten i Private barnehagers landsforbund (PBL) har vært involvert, skriver Dagbladet.

Powered by Labrador CMS