Kolbu barnehage ligger i Østre Toten kommune. Foto: Googlemaps
Kolbu barnehage ligger i Østre Toten kommune. Foto: Googlemaps

To barn stakk fra barnehagen – plukket opp av en forbipasserende flere hundre meter unna

Da kvinnen tok kontakt for å levere de to 6-åringene tilbake i barnehagen, var det ingen av de ansatte som visste at det var noen som manglet.

Publisert

- Dette kunne gått mye verre. Ungene kunne blitt påkjørt, eller noen andre kunne tatt dem med seg. Eller de kunne havnet i elva. Det er vondt å tenke på alt som kunne skjedd, sier Tor Gaute Lien, far til det ene barnet, til Oppland Arbeiderblad.

Det var sist torsdag at en lokal kvinnelig bilist traff på to seks år gamle barn gående langs veien noen hundre meter fra Kolbu barnehage i Østre Toten.

På grunn av mye snø i området hadde barna enkelt tatt seg over yttergjerdet i barnehagen og til bilveien. De ble brakt tilbake i barnehagen en halv time etter at ansatte sist hadde foretatt en telling av barna.

Ingen av de ansatte hadde registrert at to barn manglet.

- Kjent utfordring

Tor Gaute Lien sier til Oppland Arbeiderblad at han ikke ønsker å rette kritikk til de ansatte i barnehagen som har mange barn å holde styr på.

Derimot er han kritisk til barnehageeier Østre Toten kommune. Lien sier at det er en kjent utfordring at det, når det er mye snø, er enkelt å ta seg over gjerdet i barnehagen og at det burde ha vært gjort noe med dette for lenge siden.

- Dypt beklagelig

Barnehagesjef i Østre Toten kommune, Malin Iversen, var mandag ikke tilgjengelig for spørsmål fra lokalavisa, men i et svar på en henvendelse fra pappa Tor Gaute Lien skriver hun:

«Dette er en hendelse som ikke skulle skjedd og er dypt beklagelig. Barnehagens styrer informerte meg torsdag og vil gå gjennom barnehagens rutiner i forhold til blant annet utemiljø og sikkerhet. Alle foreldre vil bli informert om tiltak».

Etter torsdagens episode er det frest bort snø langs gjerdet der som det er mulig å komme til med snøfreser.

Powered by Labrador CMS