Barnehage i Lillestrøm ble stengt etter rottefunn.
Barnehage i Lillestrøm ble stengt etter rottefunn.

Stengte barnehage etter rottefunn - må avvente rottejakten

Måsan barnehage i Lillestrøm er stengt etter at rotter ble observert. Nå må kommunen sette oppdraget med å bekjempe rottene på anbud.

Publisert Sist oppdatert

Forrige fredag ble to rotter observert på kjøkkenområdet til Måsan barnehage i Lillestrøm. Det ble satt ut feller og to rotter ble fanget, skriver Romerikes Blad. (Krever innlogging)

Skedsmo kommune har iverksatt ytterligere undersøkelser, og besluttet at det må tas grep for å bli kvitt det som trolig er flere rotter med tilhold i barnehagen.

– Vi har funnet ut at det må gjøres utbedringer i barnehagen. Barna i Måsan barnehage blir flyttet over til Volla barnehage. Vi trenger imidlertid en dag på å flytte, så barnehagen holdes stengt mandag, opplyser eiendomssjef i Skedsmo kommune, Hans Tokvam, til Romerikes Blad søndag.

Volla barnehage står for tiden tom i påvente av riving og utbygging.

Men det er ikke bare bare å bli kvitt rottene. Kommunen må avholde en mini-konkurranse for å finne ut hvem som skal bekjempe rotteplagene.

- Jeg vet ikke når vi starter. Akkurat nå har vi ikke noen rammeavtale med noen som kan gjøre en slik jobb. Derfor må vi ha en mini-konkurranse på denne jobben, sier eiendomssjef Hans Tokvam til avisen. Han anslår at det kan ta et par uker før jobben er gjort.

Powered by Labrador CMS