Bildet av kenguruen er et illustrasjonsbilde hentet fra Getty Images, og ikke et bilde av kenguruen som holder til i området ved barnehagen på Torvastad.
Bildet av kenguruen er et illustrasjonsbilde hentet fra Getty Images, og ikke et bilde av kenguruen som holder til i området ved barnehagen på Torvastad.

Barnehage plaget av kenguru-avføring

En kenguru på rømmen har slått seg ned i skogområdet like ved en barnehage på Torvastad i Karmøy. Nå har barnehagen innført egne kenguru-tiltak.

Publisert

Det var i mai at en kenguru rømte fra Haugaland Zoo. Siden har den vært på frifot i områdene ved Bjørgene og Storesund, skriver Haugesunds Avis. (Krever innlogging)

Daglig leder ved Storesund barnehage i Karmøy kommune, Svein Harald Pedersen, forteller til avisa at det i starten var veldig spennende med en kenguru utenfor gjerdene, men at de har støtt på utfordringer etter at den har begynt å hoppe over gjerdet.

– Det ser ut til at den har flyttet inn på uteområdet vårt. Vi syntes jo, som de fleste andre innbyggerne på Torvastad, at dette var litt eksotisk til å begynne med. Nå har det imidlertid begynt å bli et lite problem at den gjør fra seg på uteområdet vårt, sier Pedersen til Haugesunds Avis.

Barnehagen har nå blitt nødt til å innføre egne kenguru-tiltak.

Styreren forteller til VG at de hver morgen må gå runden på barnehageområdet for å fjerne kenguru-avføring før barna kan få komme ut.

Ifølge styreren oppholder kenguruen seg i og rundt barnehagen til alle døgnets tider.

– Vi har planer om å forsøke å fange den inn. Mer kan jeg ikke si om den saken nå, sier eieren av Haugaland Zoo, Bernt Kai Velde, til Haugesunds Avis.

Powered by Labrador CMS