Nye krav gir hodebry for samisk barnehage

Diddi samiske barnehage ved Tana bru kan få ekstra utfordringer med å oppfylle den vedtatte pedagognormen fra 1. august.

Daglig leder Lemet Niillas Helander sier til avisa Finnmarken at det i utgangpunktet er positivt å øke den pedagogiske kompetansen i barnehagene.

- Men problemet for oss er at det er vanskelig å få tak i samisktalende med pedagogisk utdanning. De vokser ikke på trær, sier Helander til avisa.

Diddi samiske barnehage har en ledig stilling ute som pedagogisk leder.  Også Nesseby kommune søker for tiden etter to barnehagelærere, hvorav den ene må være samiskspråklig.

- Det er riktignok en del som tar samiskspråklig pedagogutdanning ved Samisk høgskole i Kautokeino, men det er jo noen år til de er ferdige. Det er heler ikke sikkert at noen av dem vil flytte hit til Tana, sier Helander til Finnmarken.